Knut Eirik Gården, Molde-supporter og fotballskribent.

Klappjakten på profilene til tippeligarivalene tyder mer på et ønske om å svekke motstanderne enn om å styrke eget lag. Det siste eksemplet nå er Yann-Erik de Lanlays overgang fra Viking til RBK. En overgang som mildt sagt har skapt sterke reaksjoner hos Viking-supporterne. Og det er ikke mange dagene siden vi fikk høre at Rosenborg jakter Vegard Forren, som har vært en av Moldes viktigste spillere de siste sesongene.

LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

Heldigvis er ikke det økonomiske styrkeforholde mellom Molde og Rosenborg slik det var tidligere, noe som gjør at vi har råd til å si nei.

«Kjøpelaget» Rosenborg

Ingen roper høyere når det gjelder å beskylde andre lag for å være «kjøpelag» enn Rosenborg-supportere. Innsikten er totalt fraværende. Måten Rosenborg har operert på overgangsmarkedet de siste 20 årene mangler sidestykke.

Norges ubestridte «kjøpelag» når det kommer til penger brukt og kvalitetsspillere kjøpt. Så enhver Rosenborgsupporter som beskylder andre lag for å være et kjøpelag blottlegger med det sin dumskap.

Spillerlogistikk en grunnpilar

At ett lag har muligheten til å bevisst svekke de argeste konkurrentene er ødeleggende for norsk fotball. Men på den andre siden er spillerlogistikk en av grunnpilarene i fotballindustrien. Og her er makt og resurser viktige faktorer.

Jeg er for kjøp og salg av spillere. Og det er opp til hver enkelt klubb hvem de vil kjøpe og hvem de vil selge. Det er også hver enkelt klubb sin oppgave å sette seg i en posisjon der de ikke blir tvunget til å «gi bort» spillere. Enten på grunn av dårlig økonomi, mangel på sportslig utfordring eller dårlig personalpolitikk.

Molde må på banen

Rosenborg er godt i gang med spillerkjøpene i sommervinduet, og nå håper jeg Molde også kommer på banen. Vi har en spennende høst foran oss, men med interessen rundt spillere som Linnes, Singh og Forren kan høsten fort bli vel mørk.

Vi må vi ligge i forkant og ha erstatterne klare. Og gjerne også erstattere til erstatterne. Selvfølgelig risikerer vi å bli kalt et «kjøpelag». Men det kan jeg leve med, i hvert fall om det kommer fra en Rosenborgsupporter.

Innlegget er publisert på mfkblogg.com og gjengitt med tillatelse.