Rosenborg har lenge ønsket å signere Vikings Yann-Erik de Lanlay, og fredag meldte klubben på sin hjemmeside at vingen har signert kontrakt med trønderne.

De Lanlay har i fem år vært en av profilene og publikumsfavorittene blant den mørkeblå fansen. Daværende Viking-trener Åge Hareide ga unggutten mye tillit, og han har vært en av lagets viktigste spillere de siste sesongene.

— Trodde ikke han gikk til norsk lag

Selv om interessen fra Rosenborg har vært kjent, kom nok overgangen som et sjokk for mange Viking-supportere.

Viking-trener Kjell Jonevret liker naturlig nok dårlig å miste en av sine beste spillere.

— Jeg er lei meg. Jeg liker Yanni. Han er en dyktig fotballspiller, sier han til Aftenbladet.

— Jeg trodde ikke han skulle gå til et norsk lag og er litt skuffet over valget. Vi har noe på gang i Viking, men sånn er det med spillere. Jeg har ikke vært innblandet i dette, men jeg forstår at han var veldig ivrig i å komme seg bort. Folk skal vite at vi heller ikke synes dette er kult. Men livet går videre. Planen for Yanni var hele tiden at han skulle utvikle seg i Viking og gå til utlandet. Nå ble det ikke sånn, sier svensken.

Supportermisnøye

- Det er stor misnøye blant supporterne. Hva tenker du om det?

— Det hadde vært like vondt om han hadde gått til FK Haugesund eller Start. Men det kommer til å bli rart å se ham i en Rosenborg-trøye. Vi må spare penger. Det har vi gjort de siste tre årene. Det er tøft å være i VIking, men nå skal vi kjempe på videre. Jeg blir forbannet. Jeg blir sint. Nå skal vi kjøre på videre og kjempe på. Vi har hatt en god start på sesongen, og vi skal fortsette å gjøre så godt vi kan videre. Det går ikke an å legge seg ned og dø heller. Jeg er sikker på at det kommer noen nye spillere inn i løpet av sommeren også. Vi må bare kjøre på videre, sier Kjell Jonevret