Rosenborg har lenge vært interessert i Vikings de Lanlay, men Viking har ikke vært villige til å selge i det som er klubbens beste sesong på mange år.

Men fredag ettermiddag kom bekreftelsen på at Viking likevel selger vingen. Etter det Aftenbladet kjenner til, skal Viking ha krevd 8 millioner kroner for de Lanlay, mens Rosenborgs forrige bud var på 4 millioner.

— Ville til ny klubb

— Det er et helhetlig syn som gjør at vi selger. Når man er i rød sone økonomisk betyr penger mye, men det er ikke rød sone som gjør at vi selger ham. De Lanlay ba selv om å bli solgt. Det er med glede vi selger De Lanlay, og han får kommet seg videre i karrieren, men det er ikke med glede vi selger ham til Rosenborg, sier Granfelt.

— Jeg har respekt for at folk er forbanna. Emosjonelt sett er det lov å mene mye, men supporterne har tidligere vært misfornøyde med at vi har levert underskudd og prestert dårlig. Nå har vi prestert bra, og da er det baksiden av medaljen at andre klubber vil kjøpe spillerne våre. Jeg tror ikke folk er irritert på at vi selger De Lanlay, men mer at de er forbanna på at vi selger ham til Rosenborg, sier Vikings styreleder.

— Annerledes med Bödvarsson

- Vil overgangssummen brukes på forsterkninger?

— Når vi får inn penger så får vi jo større muligheter. Samtidig så har vi allerede erstattere til De Lanlay i troppen. Vi visste allerede før sesongen at de var muligheter for at han kom til å forlate oss i løpet av sesongen, sier han.

Mange har reagert på at Viking nektet å selge Jon Dadi Bödvarsson til Kaiserslautern, men deretter velger å selge De Lanlay til Rosenborg. Tilbudet på Bödvarsson var på 3,5 millioner kroner og 10 prosent videresalgsrettigheter. Kun deler av overgangssummen skulle utbetales i sommer. Resten ville Viking fått utbetalt hvis Bödvarsson nådde visse milepæler for den tyske klubben.

— I tilfellet Bödvarsson var saken annerledes. Han var Berishas erstatter og vi har ingen erstatter til Bödvarsson. Derfor kunne vi ikke la ham gå.

- Kan bidra

Han mener salget av De Lanlay kan bidra til at flere unge spillere velger Viking som utviklingsarena i framtiden.

— Vi har solgt en ung spiller og med det sendt et signal til andre unge spillere at det er gode muligheter for å utvikle seg i Viking, for deretter bli solgt videre.

Spilleren selv uttaler følgende i en pressemelding:

— Jeg er Viking-gutt. Viking er klubben i mitt hjerte. Men jeg har en drøm om å spille i utlandet og på landslaget, og da er Rosenborg en fin mulighet for meg. Jeg kjenner treneren deres, Kåre Ingebrigtsen, det er den største klubben i landet og selv har jeg dessverre bare én karriere. Men jeg vil også gjerne si til alle vikinger: På gjensyn, forhåpentligvis.

Yann-Erik de Lanlay ble tatt opp i Vikings A-lagsstall i 2010. 24-åringen har i dag spilt 180 kamper for Viking og scoret 29 mål. I Tippeligaen har han notert seg for 127 kamper og 12 mål.