På vei hjem fra jobb fikk leder i Vikinghordene, Tommy Nærland, vite om Yann-Erik de Lanlays overgang til Rosenborg.

Nærland er i likhet med de fleste vikingsupportere skuffet.

— Først ble jeg utrolig sjokkert og tenkte "hva er dette?" Jeg er forbanna. Det er visstnok Yanni selv som har presset frem valget. Jeg er ikke forbanna på Viking. Dette er et svik fra Yannis side. Alle har sett på han som en ekte Viking-gutt – en profil som er et forbilde for veldig mange. Nå går han over til rivalene, og det gjør ikke godt.

— Er du enig med kommentarene under saken på Facebook?

— Jeg er litt mot at kommentarene bare går mot Viking her. Viking har nok fulgt det Yanni ønsket. Jeg vet ikke hvor mye, men det snakkes om 5-6 millioner kroner. Jeg mener i alle fall vi skulle fått litt mer for han.

Frustrert

— Jeg forstår frustrasjonen. Jeg er selv frustrert. Etter en så god vårsesong – hvorfor skulle vi selge Yanni? Men det er ikke bare han som har gjort at Viking er i toppen. Han har stagnert litt de siste par årene, fortsetter han.

Nærland på Facebook fredag:

Her er Tommy Nærlands reaksjon på Facebook.

PS: Yann-Erik de Lanlay har ikke svart på henvendelser om overgangen fredag kveld, men sier følgende i en pressemelding:

— Jeg er Viking-gutt. Viking er klubben i mitt hjerte. Men jeg har en drøm om å spille i utlandet og på landslaget, og da er Rosenborg en fin mulighet for meg. Jeg kjenner treneren deres, Kåre Ingebrigtsen, det er den største klubben i landet og selv har jeg dessverre bare én karriere. Men jeg vil også gjerne si til alle vikinger: På gjensyn, forhåpentligvis.

Sterke meninger

Meningene er mange - og sterke etter overgangen. Her er bare noen av reaksjonene på sosiale medier etter at overgangen ble klar:

Andrè Lyse Svardal: viking selge seg t fantalag

Jørn Kristian Stadheim: Absolutt ikkje ok. Nå blir det glisne tribunar resten av sesongen. Styret i viking har gjort ein kjempetabbe.

Håvard Krokedal: Absurd å gi slipp på så gode, lokale spillere som skaper engasjement rundt klubben, i ei tid hvor Viking trenger dem, og støtte fra supporterne, som mest. Burde klart å holde på dem ut året i det minste, etter en så god vårsesong!

Geir Meltveit: money money money. Det e det alt dreie seg om. Lojalitet e på museum. Men det har jo publikum vist forlengst.

At Yann Erik de Lanlay går til Rosenborg er som om Muhammed Akar skulle gått fra Brodd til Vardeneset. Helt utilgivelig.

— Øyvind Jacobsen (@OJacobsen) 17. juli 2015

Andre har empati med de Lanlay:

Påske Haren: Let's face it: Viking har vært en middelhavsfarer i 10 år. Det er ikke de Lanlay sin feil. Det er kjipt, siden han er lokal, og har prestert bra, men hvis han tror han har bedre mulighet til å utvikle seg i RBK, så forstår jeg det. Lykke til i Rosenborg.

Arne Løland: Forstår godt at han vil til en klubb med klar målsetting og som viser at de vil noe.

"Helt riktig av Viking å selge De Lanlay" http://t.co/Kkyj64hLjH

— Joacim Jonsson (@Joacim_Jonsson) 17. juli 2015

- Respekt for at folk er forbanna

Vikings styreleder Charlie Granfelt har følgende å si om folks engasjement:

— Jeg har respekt for at folk er forbanna. Emosjonelt sett er det lov å mene mye, men supporterne har tidligere vært misfornøyde med at vi har levert underskudd og prestert dårlig. Nå har vi prestert bra, og da er det baksiden av medaljen at andre klubber vil kjøpe spillerne våre. Jeg tror ikke folk er irritert på at vi selger de Lanlay, men mer at de er forbanna på at vi selger ham til Rosenborg, sier Vikings styreleder.

Viking-trener Kjell Jonevret mener det blir rart å se de Lanlay i Rosenborg-drakt.

- Det er stor misnøye blant supporterne. Hva tenker du om det?

— Det hadde vært like vondt om han hadde gått til FK Haugesund eller Start. Men det kommer til å bli rart å se ham i en Rosenborg-trøye. Vi må spare penger. Det har vi gjort de siste tre årene. Det er tøft å være i VIking, men nå skal vi kjempe på videre. Jeg blir forbannet. Jeg blir sint. Nå skal vi kjøre på videre og kjempe på. Vi har hatt en god start på sesongen, og vi skal fortsette å gjøre så godt vi kan videre. Det går ikke an å legge seg ned og dø heller. Jeg er sikker på at det kommer noen nye spillere inn i løpet av sommeren også. Vi må bare kjøre på videre, sier Kjell Jonevret.