Bare så det er sagt: Dette handler ikke om fornuft. Dette handler om følelser. Som Viking-gutt må Yanni vite alt om hvilke følelser de fleste supportere har overfor Rosenborg. I mitt og mange andres hode er RBK vår erkerival. Det er RBK det er deiligst å slå, det er RBK det gjør mest vondt å tape for.

Mareritt

At en tvers gjennom trivelig Vaulen-gutt nå skal tre på seg Rosenborg-drakt er helt klart inne på min topp ti liste over verste mareritt. Jeg tror ikke Yann-Erik De Lanlay er helt klar over hvor sterk posisjon han har hos oss på tribunen. Jeg vil ikke si at han er Vikings sjel, men han har vært vår yndling helt siden han bergtok oss med kroppsfintene sine som pur ung debutant. Yanni er vår og Yanni er Viking-gutt. En liten bit av meg vil dø når jeg får se det første bildet av De Lanlay i RBK-drakt.

Jeg håper folk besinner seg slik at vi unngår en heksejakt på spilleren, men samtidig må jeg si at Yanni har vist liten fintfølelse ved å velge RBK.

Det finnes gode grunner for en overgang. Yanni har bare kontrakt ut 2016, og det er nå Viking kunne få gode penger for spilleren. Yanni har vært i Viking i mange år, og mange har snakket om at et miljøskifte ville gjøre spilleren godt. Som Yanni selv skriver: ”Jeg har bare èn karriere”. I tillegg har Viking godt med alternativer på flankene, særlig etter at Adegbenro slo til umiddelbart. Charlie Granfelt melder også at pengene fra salget vil gi Viking muligheter for å hente inn forsterkninger.

Det handler om følelser

Det finnes fornuft, men akkurat nå handler det om følelser. Jeg håper folk besinner seg slik at vi unngår en heksejakt på spilleren, men samtidig må jeg si at Yanni har vist liten fintfølelse ved å velge RBK. I tillegg skjer det nå når Viking faktisk står foran en svært spennende høst. Jeg har ingen forståelse for at han bruker landslagsspill som argument for klubbytte. Yanni har blitt tatt ut på landslaget som Viking-spiller en rekke ganger, men skader har stoppet mulighetene. Hvis Yanni vil tilbake på landslaget bør spill for et Viking-lag på fjerdeplass i Tippeligaen holde i lange baner.

Så langt har det ikke kommet noe informasjon om overgangssum, men jeg håper vi har tynt trønderne for hver siste krone. Dette skal de få betale dyrt for.

Akkurat nå er jeg utrolig skuffet og lei meg. Viking selger bare ikke til Rosenborg. Og spillere går bare ikke til den klubben. I alle fall ikke når du er født og oppvokst med mørkeblå drakt. Det meste kan tilgis Yanni, men denne sitter langt inne.

Hva mener du?