TRONDHEIM (Aftenbladet): — Yanni er en voksen fyr. Han takler dette helt fint, sier Lædre Bjørdal.

Aftenbladet treffer Bjørdal i resepsjonen på Scandic Hotell Lerkedal. Den tidligere Viking-spilleren ble klar for Rosenborg for to uker siden. Siden har han bodd på hotell, men er nå klar til å flytte inn i en leilighet han skal bo i midlertidig.

I Trondheim får han selskap av De Lanlay. De to var lagkamerater i Viking i tre sesonger.

PRESENTERES MANDAG: Yann-Erik de Lanlay på Rosenborg-trening. Foto: TERJE SVAAN

Etter at overgangen til De Lanlay ble kjent har kritikken haglet mot både Viking og spilleren. Viking får tyn for å selge en av sine beste spillere til Rosenborg, mens De Lanlay får kjeft for å forlate Viking til fordel for en rivaliserende klubb.Leder i Vikinghordene, Tommy Nærland, kalte overgangen for et svik mot både klubben og supporterne. I tillegg opplever De Lanlay meget grove kritikk i sosiale medier.

— Positivt

— Det skal være engasjement i fotballen. Det er positivt at folk engasjerer seg når en spillere skifter klubb til en rivaliserende klubb, men noen av de ordene og beskrivelsene som blir brukt synes jeg veldig lite om, sier Lædre Bjørdal til Aftenbladet.

Han mener folk må akseptere at høyt profilerte spillere bytter klubber i Norge.

— Slik er fotballen blitt. En skal også huske på at Viking har hentet flere spillere fra Rosenborg, sier Bjørdal og ramser opp navnene til Trond Olsen, Rune Almenning Jarstein og Alexander Ødegaard.

— Snill og oppegående

29-åringen er meget godt fornøyd med at han igjen blir lagkamerat med De Lanlay.

— Jeg kjenner ham veldig godt og han er en veldig god spiller. I tillegg er han en veldig snill og oppegående fyr, sier Bjørdal.

- Tror de utviklingen hans vil bli bedre i Rosenborg?

— Det er veldig vanskelig å si. Jeg har ikke fulgt Viking på nært hold de siste årene, men nå kommer han til en klubb der treneren kjenner ham veldig godt og vet hva han er god på, sier Bjørdal.

Roser Ingebrigtsen

I Rosenborg gjenforenes både Bjørdal og De Lanlay med Kåre Ingebrigtsen. Begge hadde Rosenborg-treneren som assistenttrener i Viking, mens Bjørdal også hadde Ingebrigtsen som hovedtrener i Bodø/Glimt.

— Det at Kåre er trener her var selvfølgelige en viktig del av pakken som gjorde at jeg takket ja. I tillegg er jo Rosenborg en stor klubb med store ambisjoner. Jeg hadde det veldig bra i Danmark. Byen og folkene var fantastiske. Når vi i tillegg rykket opp igjen var det ikke enkelt å forlate Aarhus, men da Rosenborg kom på banen var det umulig å takke nei, sier Bjørdal.

De Lanlay gjennomførte mandag sin første trening med Rosenborg. I løpet av ettermiddag skal han gjennomføre den medisinske testen, før han klokken 18.00 presenteres som Rosenborg-spiller. Han vil da for første gang uttale seg til media etter at overgangen ble kjent.