Arendal-Ørn Horten 6-1:

— Det er veldig deilig å være med på dette og endelig slippe å tenke «når, hvis og hvor». Nå er det endelig spikret. Det er en stor lettelse og en stor glede. Vi har skjønt dette en stund, men det er nydelig å ha det bak seg, jubler Knut Tørum, Arendal-trener til Fædrelandsvennen.

— Det er utrolig gøy. Det er veldig bra. Deilig å endelig ha i boks. Nå skal vi ned til byen. Der blir det utrygt utover kvelden, sier Sven Fredrik Stray, Arendal-kaptein og ler.

— Stolt

Det er Arendal Fotballs første opprykk til 1. divisjon og det vil bli fest i Aust Agders største by i kveld. Etter å ha toppet tabellen hele veien og fortsatt ikke tapt en kamp må det kalles velfortjent.

— Nå er jeg stolt. Sammen med resten av gjengen har vi lov til det i dag. Det skal vi bruke dagen på, så skal vi forberede oss på 1. divisjon fra i morgen. I dag er det bare glade gutter håper jeg, sier Tørum lykkelig.

Dermed får vi en seriekamp mellom Start og et lag fra Arendal for første gang siden 1962, ettersom Start rykker ned etter alle solemerker. Nå gjenstår det å se om Jerv spiller i eliteserien eller i 1. divisjon, så vi får tre lokaloppgjør neste sesong.

- Veldig stort

- Hvordan skal dere feire dette?

— Det har vi ikke planlagt. De beste festene er de som bare dukker opp. Nå er det i boks og vi skal bruke resten av timene vi er våkne på sammen. Vi skal ha det gøy, lover Tørum.

- Du har vunnet seriegull med Rosenborg og knust Valencia to ganger i mesterligaen. Hvordan rangerer du dette?

— Dette er høyt på listen. Det er en sesong så langt uten tap. En sesong vi bare har blitt sterkere og sterkere. Vi spiller kanskje vår beste fotball på slutten av sesongen. Disse guttene har mer på lager også. Å være med på denne reisen er veldig stort, svarer Knut Tørum.

Neste år heter ikke Arendals motstandere Notodden, Ørn Horten, Pors eller Kvik Halden. Det kommer kanskje til å bli Kristiansund, Sandefjord, Jerv eller Sandnes Ulf. Det kommer til å bli Start. Kanskje Lillestrøm, Stabæk eller Vålerenga.

— Det er fullt fortjent. Vi har vært utrolig gode og vært profesjonelle. Vi skal gå ubeseiret ut sesongen. Det er fantastisk deilig. Det er det beste opprykket jeg har vært med på. Det er veldig stort, sier Wilhelm Pepa fra Kristiansand.

Lekestue

Arendal lekte med Ørn Horten kampen gjennom og vant 6-1. Til pause sto det hele 4-0. Om det var noen Arendal-folk som hadde nerver før kampen, forsvant de nok fort.

— Du ser det betyr mye for byen i dag. Det er fortjent og veldig gøy. Vi skal avslutte med stil og jobbe inn mot neste sesong, sier Ylldren Ibrahimaj.

Arendal rullet opp målsjanse etter målsjanse. Etter tre misbrukte og en annullert scoring, kom 1-0. Rasmus Christensen fant åpning etter 19 minutter da han kom alene med keeper og satte ballen gjennom beina på Adrian Bergman. Jubelen gikk i stå på Bjønnes stadion. Og mer skulle det bli.

Rasmus Christensen måtte i noen tøffe dueller, men stort sett gjorde Arendal akkurat som de ville kampen gjennom mot Ørn Foto: Herman Folvik

Tre mål på fem minutter

Knut Tørums gutter fortsatte å skape sjanse på sjanse. Ørn Horten og Joachim Hoff var nære 1-1 på en sjelden corner, men det var alt gjestene hadde før pause. Christensen smalt et frispark i stolpen etter 39 minutter. Returen satte midtstopper Marius Andersen i mål.

Etter 42 minutter økte Wilhelm Pepa til 3-0. 90 sekunder senere sørget han for 4-0 som sto seg til pause. Arendal begeistret 1650 tilskuere på sin egen hjemmearena med oppvisende fesfotball.

Uavgjort i Vennesla

Arendal var best etter pause også, men Ørn hang noe bedre med. Steinar Berås var nære scoring på en volley. Pepa rundet keeper og avsluttet i stolpen, og burde sørget for hat-trick.

Arendal feirer målet til Rasmus Christensen. De kan også feire at de er klare for 1. divisjon Foto: Herman Folvik

Etter 73 minutter fikk Ørn et trøstemål. Matias Olsen forårsaket et straffesprak. Det satte Adnan Hadzic trygt i mål, men seieren var langt fra truet av den grunn. Yllden Ibrahimaj sørget for 5-1 noen minutter senere da han banket en volley opp i nettaket fra kort avstand.

Ibrahimaj ble også kåret til Arendals beste spiller av en lokal jury. På overtid scoret Jakob Rasmussen 6-1. Det gjenstår fortsatt tre serierunder. Det blir kamper Arendal kan forberede seg til 1. divisjon på. Arendal har nå spilt et helt år uten å tape en seriekamp — sist gang var mot Donn 3-1 i fjor høst

I kampen mellom Vindbjart og Asker endte det målløst på Moseidmoen. Det må være mange år siden det ikke ble scoret mål i Vennesla...