Zlatan Ibrahimovic jubler her etter seieren mot Leicester sist helg. Klubben han spilte fem kamper for som tolvåring er derimot ikke like blide. Zlatan Ibrahimovic jubler her etter seieren mot Leicester sist helg. Klubben han spilte fem kamper for som tolvåring er derimot ikke like blide. Foto: NTB Scanpix

Zlatans tidligere klubb raser og krever en halv million: - Et sirkus

BK Flaggs mener de har krav på penger fra PSG.

Sveriges store superstjerne, Zlatan Ibrahimovic, har gjort sin tidligere klubb Malmø FF til Sveriges rikeste fotballklubb. Han spilte for Skåne-klubben i 1994-2001. Mens Ibrahimovic siden har byttet klubber fra Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, AC Milan, Paris SG og Manchester United har Malmø fått summer for overgangene underveis. Fotbollskanalenanslår at Malmø har mottatt rundt 60 millioner kroner for Ibrahimovic' overganger til sammen.

Klubben Ibrahimovic gjorde 15 mål for på fem kamper i 1993 som 12-åring, BK Flaggs, føler seg derimot oversett. De har ikke motatt noen summer, og krever nå en halv million av Paris. Det skriver Expressen.

— Det er et jævla sirkus. Det svenske fotballforbundet har "f*cket" opp alt, sier Anders Henriksson, visepresident i BK Flaggs, ifølge Expressen.

Ringte på hos Ibrahimovic

De har henvendt seg til FIFA, Svergies Fotballforbund og ringte på huset til Ibrahimovic. Der åpnet kona Helena Seger.

— Vi skrev et brev til Zlatan. Vi ringte på hos Zlatan i Malmø. Helena åpnet, og lovte at hun skulle gi brevet videre til Zlatan. Tiden gikk og plutselig fikk vi epost fra Anders Hübinette, sjef-jurist i Sveriges Fotballforbund. Han sa at Zlatan hadde bekreftet at han spilte for oss, men at han ikke husket når, sier Henriksson.

Ifølge BK Flaggs-visepresident henviste FIFA og Sveriges Fotballforbund til hverandre, til Henrikssons store frustrasjon. Han sier at han ikke har gitt opp saken ennå.

Matchvinner torsdag — krever mer av lagkameratene

Sveriges Fotballforbunds sjef-jurist svarer slik på kritikken:

— Jeg kan bare konstatere at vi i forbundet har gjort det vi kan i denne saken etter gjeldene regelverk. Tvister mellom internasjonale klubber er FIFAs oppgave, sier Anders Hübinette.

I sommer gikk Ibrahimovic fra PSG til Manchester United. Med fire mål på seks Premier League-kamper, og som matchvinner i United 1-0-seier i Europa League torsdag, har svensken fått en bra start i England. Etter seieren over Zorya torsdag krevde han mer av lagkameratene.

— Hvis man vil gå videre, må man vinne, og det gjorde vi. Vi kunne imidlertid ha gjort mye mer, og jeg forventer mer av laget. Vi scoret ikke slik vi gjorde mot Leicester, men selvtilliten er god. Fortsetter vi i dette sporet, kommer vi til å gjøre det bra, sa 34-åringen ifølge BBC.

Manchester United og Ibrahimovic skal møte Stoke klokka 13.00 søndag.