Swansea — Liverpool 1-2

Jürgen Klopp og hans Liverpool imponerte ingen før pause i Swansea, men vendte 0-1 til 2-1 etter hvilen lørdag. De røde har nå fire strake seire i serien. I tillegg avanserte de i ligacupen etter seier mot Derby.

Roberto Firmino spilte hovedrollen i opphentingen som startet med brasilianerens scoring i det 55. minutt. Seks minutter før slutt skaffet Klopp-yndlingen straffesparket James Milner satte inn til 2-1. Leroy Fer scoret Swanseas mål fra kort hold før ti minutter av kampen var spilt, en scoring som kunne vært avblåst for offside, men hjemmelaget klarte ikke å stå imot presset fra Liverpool etter hvilen.

Dødballmål

Liverpool hadde scoret elleve mål på de tre siste kampene, men var ikke til å kjenne igjen i førsteomgangen mot Swansea. Mannskapet til Jürgen Klopp slet med å håndtere et aggressivt hjemmelag og hadde ikke en eneste avslutning på mål de første 45 minuttene.

Swansea skapte derimot flere gode muligheter og ble belønnet med kampens første scoring etter åtte minutter, da Fer pirket inn sin fjerde scoring for sesongen på et hjørnespark.

Følg hovedrunden fra Premier League:

Borja Bastón startet sin første seriekamp for Swansea etter overgangen fra Atlético Madrid, noe han burde kronet med scoring i første omgang. Spanjolens hadde to store sjanser innenfor 16-meteren, men headet ballen utenfor stengene ved begge anledninger.

Turbofotball

Vondt ble verre for Liverpool da formsterke Adam Lallana måtte forlate banen med skade før pause, men etter hvilen var den karakteristiske Klopp-fotballen å spore hos rødtrøyene.

Omgangen var ti minutter gammel da Firmino sørget for balanse i regnskapet. Et frispark fra Philippe Coutinho gikk i muren, før Jordan Henderson lempet ballen inn bak Swansea-forsvaret, hvor en fri Firmino headet inn 1-1 via den våte gressmatta.

Liverpool beholdt overtaket etter utligningen og jaktet alle tre poengene i det som ble en enveiskjørt avslutning på kampen. Avgjørelsen kom på et straffespark. Seks minutter før slutt valgte Angel Rangel å felle Firmino innenfor 16-meteren etter et mislykket klareringsforsøk. Milner var iskald fra krittmerket, hans fjerde straffescoring så langt denne sesongen.

Mike van der Hoorn kunne reddet ett poeng for Swansea på overtid etter en dødball, men misset på forsøket fra kort hold.