Etter det Aftenposten forstår, har mannen med en avtale om å trene det norske landslaget fra 2012 fått et tilbud fra den tyske klubben.

VGs kommentator Truls Dæhli skriver i dagens papiravis at Solbakkens avtale med den tyske klubben skal være undertegnet, og at den norske treneren skal være klar til å starte i sin nye jobb i slutten av juni.

Solbakken skal ha varslet NFF om at det kunne være lurt å se etter andre kandidater for flere måneder siden.

Nesten fire ganger så høy lønn vurderes nå opp mot det som er en trygg jobb i Norge.

Trygg kan ikke Köln-jobben kalles. Kontinuitet ser nemlig ikke ut til å være blant kjerneverdiene til president Wolfgang Overath.

Siden det nye årtusenet ble skutt inn, har 13 mann hatt sjefsjobben. Da Frank Schaefer fikk sparken 27. april i år, ble Volker Finke den tredje treneren denne sesongen.

Zvonimir Soldo var den første, men måtte gå etter én seier på de ni første kampene.

Før lørdagens avslutningskamp mot Schalke er Köln på 13. plass, en plassering som ikke er god nok for den ambisiøse klubben.

Takker Solbakken ja, betyr det at Norge må finne en ny trener neste år.

– Ingen kommentar, var alt Nils Johan Semb hadde å si i går.

Heller ikke Solbakken eller agent Bjarne Goldbæk, som har spilt for klubben, ønsket å si noe.

Statistikksenter Bundesliga:

Tror på Ståle

– Det er alltid sirkus i Köln, sier Marius Johnsen til Aftenposten.

Den skadeforfulgte Lillestrøm-backen spilte første halvdel av 2007 i klubben, og møtte helt andre forhold enn hva han var vant til fra norsk fotball.

– Det er veldig spesielle omstendigheter, og det skjer mye i byen hele tiden. Alle krever øyeblikkelig suksess, sier han.

Johnsen spilte der mens laget var i 2. Bundesliga. Likevel forteller han om 50 000 tilskuere på kampene. Engasjementet og entusiasmen rundt klubben er upåklagelig. Tålmodigheten og langsiktigheten er ikke det samme.

Likevel er potensialet for en toppklubb i Tysklands fjerde største by stort.

– Jeg tror Ståle kan gjøre en god jobb der, vurderer Johnsen.

Anders Giske hadde suksess da han spilte i Köln fra 1989–1992. En annenplass i serien, en tapt cupfinale og semifinale i UEFA-cupen var resultatet.

– Jeg er overbevist om at han kommer til å lykkes. Den norske og tyske kulturen passer godt sammen, mener han.

Rune Bratseth mener det er umulig å svare på om Solbakken vil få suksess, men sier det utvilsomt er en stor utfordring som venter.

– Han vil kommer til en storklubb som ikke har levert på lang tid. En kaosklubb som bør være bedre enn hva den er i dag.

VM-stjerne

Den mest kjente spilleren i klubben er Lukas Podolski. Kapteinen kom til klubben allerede som tiåring, og returnerte i 2009 etter tre år i Bayern München.

Podolski scoret tre ganger da tyskerne tok bronse i VM på hjemmebane i 2006, det samme gjorde han i EM to år senere. I fjorårets VM nøyde han seg med to scoringer.

PS: Mohammed Abdellaoue fikk kritikk da han gikk til Hannover i fjor. «Kokosklubb», sa eksperter. Nå ligger de på fjerdeplass.