I Tromsø-avisene lanseres i dag Høgmo som det beste alternativet til å overta landslaget dersom Ståle Solbakken bryter sin opprinnelige avtale.

Steinar Nilsen og Davy Wathne er blant dem som er krystallklare på at Høgmo er rette mannen.

I går sa også TV2 fotballkommentator, Øyvind Alsaker, at Per-Mathias Høgmo er den som vil være mest naturlig å gå for fordi han er av «samme skole» som Drillo, Nils Johan Semb og Ståle Solbakken.

— Har kompetansen

Steinar Nilsen, tidligere Tromsø- og Brann-trener, er enig om Høgmos kandidatur.

- Ja, med sine resultater i den senere tid, så kan jeg heller ikke se noen andre som er en bedre kandidat enn Per-Mathias, sier Steinar Nilsen til iTromsø.

Nilsen ser heller ikke mange norske alternativer til jobben.

— Nei, jeg tror det er bare et lite knippe kandidater. Det vil jo bli et økonomisk spørsmål også, om man skal gå for et utenlandsk navn. Det koster ti ganger mer enn en fra Norge. Men jeg mener vi har nok kompetanse her, sier Nilsen, som denne sesongen er fotballekspert for TV Norge - MAX.

- Logisk med Høgmo

Davy Wathne følger opp overfor Nordlys:

— Med Semb, Drillo og Solbakken har forbundet bestemt seg for et veivalg. Da må du enten ta et helt nytt veivalg, eller fortsette på den samme veien. Hvem er da en naturlig arvtaker til Drillo? For meg er det helt logisk at det er Per-Mathias Høgmo, sier Wathne til avisen.

Høgmo selv vil ligge lavt i terrenget foreløpig:

- Jeg ønsker ikke å gå inn i den debatten nå. Per i dag er det Ståle som skal ta over og det er det vi forholder oss til. Nå er det en utrolig spennende tid med TIL som er helt og holdent fokuset mitt, sier Per-Mathias Høgmo til iTromsø.