Ståle Solbakken skal være på vei til å overta som trener i Bundesligaklubben Köln. Det betyr i så fall at Grue-mannen ikke kommer til å ta over Norges landslag fra 2012, som han hadde kontrakt på.

100% Fotballs ekspert Lars Tjærnås blir skuffet hvis Solbakken drar til Tyskland. Tjærnås har disse kommentarene til situasjonen som har oppstått:

— Jeg vet at det sitter langt inne for Ståle å bryte en avtale. Han har en sterk lojalitets- og æreskodeks. HVIS dette blir en realitet må han oppfatte det som et veldig spennende tilbud, økonomisk og sportslig. Det er en tradisjonsrik klubb, og han må ha fått løfter om en satsing som gjør det muligå oppnå relativt ambisiøse mål.

— Jeg er skuffet hvis det skjer, fordi med Ståle hadde vi fått den ideelle kombinasjon av å bevare grunnelementer og kjerneverdier av det som har gitt oss suksess i spillestilen, men samtidig en med fersk internasjonal erfaring og friske impulser. Jeg forstår at det er fristende å fortsette å være klubbtrener, men hadde håpet at det var noe han ville gå tilbake til etter en periode som landslagstrener.

Lars Tjærnås stiller til nettmøte i dag klokken 14. Send inn dine spørsmål her!

- Vil ha Drillo videre

Lars Tjærnås er ikke i tvil om hvem som bør lede landslaget fremover.

- Hvis det skjer, ville mitt klare valg være å fortsette med Egil. Jeg mener det er ettertrykkelig dokumentert at han er rett mann på rett sted. Syns faktisk det han har gjort med landslaget i denne perioden er minst like imponerende som i den forrige, for dette er - for å si det meget diplomatisk - ikke et stort fotball-lag.

— Skulle det av en eller annen grunn være uaktuelt, er det avgjørende viktig å gjøre ting i riktig rekkefølge:

  • Tenke stillingsinstruks

  • Tenke navn som kan oppfylle dette

— For meg er det viktigste i denne jobben at vi har en med følgende kvaliteter:

  • Står faglig fjellstøtt

  • Dyktig kampstrateg, med forberedelse, etterarbeid og kampledelse som elementer

  • Analytisk fremragende

  • Flink mediastrateg

— Så er det en rekke egenskaper som kommer i tillegg, men dette er basisen. Enkelte har snalkket om det viktige i at landslagstreneren er en god motivator. Hallo?? Hvis spillerne trenger påfyll av motivasjon til å yte sitt beste mot Danmark eller Portugal - eller andre med flagg på brystet - er brevduer og frimerker gode hobbyer for disse spillerne.

Lars Tjærnås stiller til nettmøte i dag klokken 14. Send inn dine spørsmål her!