Ryktene om Ståle Solbakkens trenerfremtid svirret torsdag. Ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA har Norges Fotballforbund (NFF) gitt Solbakken grønt lys til å overta som ny Köln-trener.

Byrået viser også til TV 2-sporten, som mener å vite at det er inngått avtale mellom Köln og NFF om at Solbakken skal kjøpes fri fra kontrakten med fotballforbundet.

– Vi registrerer at det er en del rykter. Dette er noe vi ikke kan kommentere. Vi forholder oss til kontrakten med Ståle Solbakken. Tidligere har det vært rykter om andre klubber, sa Svein Graff, informasjonssjef i Norges Fotballforbund, til NTB torsdag ettermiddag.

Det har lenge vært klart at Solbakken skulle overta som norsk landslagssjef etter Egil Drillo Olsen. Overtakelsen skal skje etter et eventuelt EM-sluttspill for det norske laget.

Den tyske storavisen Bild har startet spekulasjonene om at Solbakken kan bli Köln-trener allerede torsdag.

Verken Ståle Solbakken eller hans danske agent Bjarne Goldbæk ønsket å kommentere saken, og det satte ytterligere fart i spekulasjonene om at noe var i ferd med å skje.

Før FCK-treneren kan sette navnet sitt under kontrakten med den tyske klubben, må han avklare forholdet til Norges Fotballforbund (NFF). Mye kan tyde på at denne avklaringen er i ferd med å komme på plass.

Bild skriver at Kölns forretningsfører Claus Horstmann og sportsdirektør Volker Finke hadde et avgjørende møte tirsdag kveld, og det var da det ble endelig bestemt at Ståle Solbakken var den rette mann for klubben.

Dersom Solbakken ender som trener i Köln, får han trolig tre ganger så høy lønn som han ville fått som norsk landslagssjef. (©NTB)