Den tyske storavisen Bild skrev onsdag at Ståle Solbakken er svært nær ved å bli ny Köln-trener etter at Kölns forretningsfører Claus Horstmann og sportsdirektør Volker Finke hadde et avgjørende møte tirsdag kveld. Under møtet skal det ha blitt endelig bestemt at Ståle Solbakken var den rette mann for den gamle storklubben.

Aftenposten har fått bekreftet fra flere kilder i det norske fotballmiljøet at Solbakken er ønsket som Köln-trener, selv om det formelle ennå ikke er i boks. Etter hva Aftenposten forstår har Solbakken mottatt et kontraktsforslag, men ennå ikke sagt endelig ja til den sovende giganten — som befinner seg på 13. plass i Bundesliga. Den nåværende FCK-treneren skal fortsatt dvele ved om det er lurest å ta over en sikker landslagsjobb, eller om han skal gå for en ambisiøs og velbetalt, men særdeles utfordrende og mer usikker jobb i den tyske toppdivisjonen.

I Norges Fotballforbund har man tapet munnen godt igjen, og de eneste ordene som kommer ut er ”ingen kommentar” – selv om Nils Johan Semb nok en gang understreker at han ”skjønner at spørsmålene kommer”.

Kanskje kan Kölns plaster på såret hjelpe noe – det tyske storlaget skal etter det Aftenposten forstår være villige til å bla opp et sted mellom en halv og en million euro i kompensasjonssum til NFF for å sikre seg hedemarkingens tjenester, som er under en fireårskontrakt med landslaget fra nyttår.

Verken Ståle Solbakken eller hans danske agent Bjarne Goldbæk har besvart Aftenpostens henvendelser, men Goldbæk sier til den danske avisen BT.

- Hvis det er riktig, vet de (Bild) mer enn jeg gjør, sier Solbakken-agenten.

Den norske landslagsjobben skal gi Solbakken drøyt to millioner i årslønn. I Köln skal han få rundt 7,5 millioner norske kroner i året – hvis han takker ja til jobben.