Det meste tyder på at Ståle Solbakken likevel ikke blir Norges neste landslagssjef. Kjetil Rekdal vil ikke si om han kan tenke seg jobben.

Mens Ståle Solbakken etter rapportene nærmer seg tyske Köln, nevnes AaFK-trener Kjetil Rekdal som Drillos arvtaker på det norske landslaget.

— Det der har jeg absolutt ingen formening om. For det første må Ståle bli klar for Köln eller en annen klubb. For det andre må jeg og AaFK få en henvendelse. Før den tid er det ingen grunn til å gjøre seg opp noen formening, sier Rekdal.

Han hevder bestemt at han ikke har tenkt på om han ønsker å overta landslaget på nåværende tidspunkt.

— Skulle det bli tema får det bli en vurdering der og da. Akkurat nå trives jeg veldig godt her og har ingen intensjoner om å forlate Aalesund, sier Rekdal.

Samtidig sier AaFK-treneren at han trives veldig godt på treningsfeltet. Der vil han ikke være i like stor grad som landslagssjef.

— I fotballen endrer ting seg hele tiden. Derfor må man vurdere ting først når det blir aktuelt, sier Rekdal.

Ingen klausul

I sin forrige kontrakt med AaFK hadde Rekdal en klausul som sa at han kunne forlate AaFK dersom eksempelvis landslagsjobben ble aktuell.

En slik klausul skal det ikke være i den nye toårskontrakten som ble undertegnet før sesongstart i år.

- Jeg har ingen klausul, men det er vel det samme med trenere og spillere; det går an å kjøpes ut, sier Rekdal.

Klubbdirektør Henrik Hoff sier at det som står i Rekdals kontrakt blir mellom dem. Men han er enig i at alt kan kjøpes for penger.

— Hvis en spiller eller en trener får en mulighet på et høyere nivå som han virkelig har lyst til, blir det vanskelig for oss å stoppe det, sier Hoff.

Har vært kritisk

Et annet spørsmål er om NFF ser på Rekdal som en aktuell kandidat for landslagsjobben.

Rekdal har tidligere vært knallhard i sin kritikk av NFF-toppene, og har blant annet hevdet at de har vært inkompetent og uten peiling på fotball.

- Tror du kritikken kan være negativ for ditt kandidatur?

- Jeg kan ikke ta hensyn til det når jeg uttaler meg. Jeg sier bare sannheten og virkeligheten. Som Aalesund-trener kan jeg ikke tenke noe annerledes, svarer Rekdal.