Ståle Solbakken blir ikke landslagssjef for Norge fra 1.januar 2012. Norges Fotballforbund og Köln har kommet til enighet om en avtale om at Solbakken blir trener i den tyske klubben.

Etter forhandlinger er det klart at FC Köln betaler en kompensasjon til NFF for Solbakken som opprinnelig hadde en fireårskontrakt som norsk landslagssjef med oppstart 1.1.2012, melder NFF på sine nettsider.

— Gleder seg

Solbakken sier i en pressemelding at han gleder seg til å bli Köln-trener.

– Jeg er stolt og glad over å få en unik mulighet til å oppleve trenereventyret i en av de fire store europeiske ligaene, sier Solbakken ifølge NTB.

Treneren forteller at han fikk en henvendelse fra Köln for kort tid siden, og at han informerte Semb før han hadde samtaler med klubben.

– Etter forhandlinger denne uken takket jeg torsdag ja til tilbudet om jobben som hovedtrener for FC Köln.

- Vært for god

Toppfotballsjef Nils Johan Semb hadde følgende å si på dagens pressekonferanse på Ullevaal.

- Allerede før jul skjønte jeg at her har vi en trener som kommer til å bli jaktet, på bakgrunn av de gode resultatene han hadde oppnådd. I begynnelsen av denne uka fikk jeg beskjed om at han skulle snakke med Köln.

Ståle Solbakken gikk til åttendedelsfinale i årets Mesterligaen med sitt FC København, og har med det danske laget gjort seg bemerket i fotball-Europa.

— Når han har gjort det så godt som han har gjort det har jeg stor forståelse for at Ståle ønsker å være trener i en stor, tung liga. Å være trener i Bundesliga er både en sportslig utfordrende og økonomisk gunstig jobb.

- Vi oppfatter ikke dette som illojalt på noen måte. Det kan være positivt for norsk fotball å få en trener i Bundesliga, sier Semb.

PRESSEKONFERANSE: Nils Johan Semb møtte journalistene lørdag ettermiddag. NFFs generalsekretær Paul Glomsaker til høyre. (Foto: Digitalsport)

— For gode resultater

Semb avviser at forbundet var for tidlig ute med å få en avtale med Solbakken da avtalen med Grue-mannen ble signert høsten 2009. - NFF kunne ikke gjort noe annerledes. Definitivt ikke. Vi signerte Ståle på et tidlig tidspunkt for å være i forkant, men Ståle har rett og slett hatt for gode resultater, sa Semb.

Nå må forbundet ut på ny trenerjakt. Egil Olsens kontrakt som norsk landslagssjef varer ut 2011, og han skal også lede landslaget i et eventuelt EM-sluttspill i 2012 – noe som har vært forutsetningen hele tiden, melder NFF.

— Neste steg er å søke ny landslagssjef. Vi har kartlagt Skandinavia i minste detalj, og har et godt utgangspunkt, så får vi se, sier Semb.

Han avviser ikke at Solbakken på ny kan bli aktuell for landslagsjobben.

- Han kan naturligvis bli landslagssjef en gang i fremtiden. Definitivt.