I dag ble det kjent at Ståle Solbakken er klar for Köln etter at NFF og den tyske klubben ble enige om kompensasjon.

Etter det Aftenposten erfarer endte forbundet opp med å få rundt seks millioner for treneren. NFF skal ha ønsket seg et større beløp enn dette, uten at det ble imøtegått.

I følge TV2 skal dette beløpet ha vært hele 20 millioner kroner.

Forhandlingene skal ha pågått helt frem til firetiden i dag ettermiddag.

Semb sier han hørte om Köln-interessen for første gang denne uken. Men det er flere måneder siden han begynte å skjønne at Solbakken kunne komme til å ryke for landslaget.

— Allerede før jul skjønte vi gjennom resultatene i Champions League at han kom til å bli jaktet på. Suksessen fortsatte på nyåret, og det er flere klubber som har vært inne i bildet, sier Semb.

Solbakken signerte kontrakten med NFF i november 2009. Semb sier det ikke var feil å signere ham da, selv om Solbakken forpliktet seg til noe som først skulle skje nesten to og et halvt år senere.

— Han var rett mann og vi ville legge en langsiktig plan. De ekstremt sterke resultatene han har hatt i ettertid bygger jo bare under det. Vi har stor forståelse for at han ønsker å bygge videre på karrieren som klubbtrener i Bundesligaen.

- Vi oppfatter ikke dette som illojalt på noen måte. Det kan være positivt for norsk fotball å få en trener i Bundesliga, sier Semb.

Han sier det absolutt kan bli aktuelt å hente Solbakken inn som landslagstrener senere.

- Nå kan han jo få mange gode erfaringer i Bundesligaen. Det er ingen brente broer mellom oss.

Tvert i mot kan det gå mot et samarbeid mellom landslaget og Köln.

- Et sportslig samarbeid kan bli aktuelt. Både med utveksling av trenere og spillere, sier NFFs generalsekretær Paul Glomsaker.