Köln hadde all grunn til å feire lørdag. Samme dag som Ståle Solbakken ble klar som ny trener i klubben, ble det seier i siste serierunde.

Köln vant 2-1 hjemme mot Schalke og endte dermed på 10.-plass i den tyske Bundesligaen.

Milivoje Novakovic gjorde 1-0 for vertene etter 25 minutter, mens Mato Jajalo doblet ledelsen kvarteret ut i annen omgang. Tre minutter før full tid reduserte Raùl for Schalke, men nærmere kom ikke gjestene.

Mens kampen pågikk, ble det klart at Ståle Solbakken blir ny trener i Köln fra neste sesong. 1. juli innleder han sitt virke i klubben på en toårskontrakt, men allerede tirsdag skal han presenteres.

– Jeg tror vi har oppnådd noe veldig bra, sa sportsdirektør Volker Finke om ansettelsen av Solbakken. Finke fungerte som trener i de tre siste kampene og ble lørdag tiljublet av 50.000 tilskuere på en som vanlig fullsatt arena.

Köln tok sin åttende seier på de ni siste hjemmekampene.

Statistikksenter Bundesliga:

Rykker ned

Eintracht Frankfurt rykket ned fra den tyske toppdivisjonen etter 1-3-tap mot seriemester Borussia Dortmund. Sebastian Rode ga Frankfurt ledelsen rett etter hvilen, men hjemmelaget vendte kampen med to scoringer av Lucas Barrios og et selvmål av Marco Russ.

Marcel Titsch-Rivero (21) satte bundesligarekord da han fikk rødt kort 43 sekunder etter at han kom inn for Eintracht Frankfurt.

– Jeg håpet lenge, men da utvisningen kom var det over, sa Eintracht-sjef Heribert Bruchhagen.

Etter kampen ble Dortmund hyllet av 80.000 tilskuere da mesterskjoldet ble båret rundt på stadion.

(saken fortsetter)

FEIRET: Dortmunds spillere kunne heve trofeet i været. (Foto: Scanpix)

Kval for Nordtveit

Håvard Nordtveit og hans Borussia Mönchengladbach sikret kvalifiseringsplassen (tredje sist) med 1-1 borte mot Hamburg. Nordtveit spilte hele kampen.

Gladbach møter Bochum eller Greuther Fürth i hjemme— og bortekamp om den siste plassen i toppserien neste sesong.

Wolfsburg berget seg ved å vende 0-1 til 3-1 mot Hoffenheim, selv om den brasilianske playmakeren Diego forlot troppen i sinne da han ikke fikk spille fra start. Trener Felix Magath aktet å bygge laget for neste sesong rundt Diego, men nå er brasilianerens framtid i klubben høyst usikker.

Tabelljumbo St. Pauli var klar for nedrykk før siste serierunde.

Mohammed Abdellaoue var ikke i aksjon for Hannover, som slo Nürnberg 3-1 og sikret fjerdeplassen. Bare Borussia Dortmund, Leverkusen og Bayern München endte foran. (©NTB)