Alt tyder på at Ståle Solbakken blir Köln-trener. Dermed må Norges Fotballforbund ut og finne en ny trener som kan ta over etter Egil Olsen neste sommer.

— Det er mange løsninger. Drillo kan fortsette. Per Mathias-Høgmo er en bra mann. Nils Arne Eggen, hvis han hadde vært motivert. Henning Berg. Og ikke minst er Kjetil Rekdal en god kandidat, sier Solskjær til Romsdals Budstikke.

Kjetil Rekdal sjøl har avvist alle spørsmål rundt den ledige landslagsjobben og sier at han bare tenker på Aalesund.

Solskjær uaktuell

Ole Gunnar Solskjær er krystallklar på at han ikke ville tatt jobben selv om han hadde blitt spurt.

– Jeg er uansett ikke interessert i denne jobben nå. Jeg er i Molde fordi jeg har lyst til å trene et lag hver dag og bygge opp en spillerstall og en klubb. Jeg trives veldig godt og har ikke ønske om å gjøre noe annet, sier Solskjær.

– Er landslagsjobben et langsiktig mål for deg?

– Det er ikke noe jeg går rundt og drømmer om. Jeg ble kontaktet av forbundet da de var på jakt etter ny landslagstrener sist. Da tok jeg som vanlig en diskusjon med sjefen (Sir Alex Ferguson), og han hadde som vanlig kloke og fornuftige svar. Dette er en jobb som kan være interessant mot slutten av karrieren, kanskje om 20 år.

– Det viktigste nå er at vi får en dyktig norsk trener. Treneren for nasjonens eget lag bør ikke hentes fra utlandet, understreker han.

USA-duo til Frankrike

I går ledet Solskjær MFK-troppen gjennom ei treningsøkt på Lubbenes. Der var ikke Magnus Wolff Eikrem og Vegard Forren.

– Begge har en liten kjenning, men det er ikke alvorlig. Jeg regner med at begge blir med mot Lillestrøm mandag, sier manageren.

Han må uansett klare seg uten Joshua Gatt og Sean Cunningham i troppen mot Lillestrøm (borte 16. mai) og Fredrikstad (hjemme 19. mai). Duoen skal til Frankrike på samling med det amerikanske U20-laget 15.–20. mai.

– Sist samling holdt vi dem hjemme fordi vi mente det var best. Det hadde jeg gjort nå også hvis jeg tenkte egoistisk, for det er ikke internasjonal dato. Men for guttene er det viktig at de holder seg inne i miljøet og får lov til å bidra for landet sitt. De kan også ha godt av å dra ut og få en liten forandring i hverdagen, sier Solskjær.

Senegaleser på prøvespill

Molde-manageren har fulgt den senegalesiske prøvespilleren Abdou Tambadou (24) den siste uka.

– Dette er en kompis av Mame Biram Diouf som spiller for en senegalesisk klubb. Mame anbefalte at vi tok en kikk, og han holdt

nivået brukbart. Men det er ikke en spiller vi har speidet på eller vurderer å hente til Molde nå, sier Solskjær om midtbanespilleren som reiser fra Molde søndag.