soma-body Foto: Scanpix

Espen Olsen går motsatt vei i en byttehandel.

— Avtalen gjelder frem til 1.8 2008 sier administrerende direktør i Start, Jan Oddvar Skisland til fvn.no, mens papirene underskrives.

- Hvorfor gjør dere dette?

— Dette er todelt. Vi har lett etter en angriper som kan lage mål og tror Espen Olsen er riktig mann. Anthony er et salgsobjekt for oss, og agenten hans er opptatt av at han skal spille på høyest mulig nivå, forklarer Skisland.

— Jeg har pratet med min agent, og vi er enige om at det beste for meg er å spille på høyest mulige nivå. Jeg håper det er lettere å komme ut i Europa nå, sier Anthony Annan.

Start-trener Arne Sandstø skulle gjerne beholdt ghaneseren.

Jeg gjerne ville hatt ham i klubben, men i og med at vi mangler en spiss etter at Ole Martin Årst ble skadet er det bedre å miste en spiller på midtbanen og få en forsterkning på topp, sier Start-treneren.

Stabæk sliter med skader på de sentrale midtbanespillerne Henning Hauger og Somen Tchoyi, og lette etter spillere som kunne styrke laget.

— Vi tror Annan er en slik spiller, og at han kan bidra på midtbanen hos oss, sier Tom Schelvan, sportslig leder i Stabæk.

Anthony Annan var en av Ghanas beste spillere i Afrika-mesterskapet i januar. Start har tidligere uttalt at det er aktuelt å selge Annan for å få ned kostnadene i klubben.

Avtalen Start har inngått med Espen Olsen betyr at Start velger å droppe Kai Risholt som var med klubben på treningsleir til La Manga nylig.