I forkant av kvartfinalen i det afrikanske mesterskapet mellom Ghana og Nigeria på søndag har landslagssjef Claude Le Roy fortalt om sin beundring for Annan. Starts midtbanespiller — som ikke fikk spille ett minutt under Benny Lennartssons nedrykkslag til tross for at han var friskmeldt - startet gruppespillskampen mot Marokko (2-0-seier) tidligere denne uken.

Annan lå som anker bak Michael Essien, og Chelsea-stjernen var den dominerende spilleren i kampen. Det gir Le Roy delvis Annan æren for.

- Vi måtte skape mer rom for Michael Essien. Derfor satte jeg den fantastiske spilleren Anthony Annan inn. Han er en fabelaktig spiller. Det er synd at vi noen ganger ikke får brukt denne spilleren, men slik er realitetene, sier Le Roy til det ghanesiske fotballforbundets offisielle nettsted.

Før Afrikamesterskapet måtte stjernemidtbanespiller Stephen Appiah kaste inn håndkleet på grunn av skade. Mot Marokko var Laryea Kingston utestengt på grunn av gule kort. Han er tilbake nå. Nå er det helt åpent hvem som får tillit i kvartfinalen.

- For vår neste kamp må jeg finne en ny strategi, sier han - uten å utdype hvem som får starte.

— Vi har Kingston tilgjengelig. Det er elleve seter tilgjengelig, og vi må se hvem som får en plass. Jeg avslører aldri min lagoppstilling, det er noe jeg aldri gjør. Gjennom hele min karriere, har det alltid vært mellom meg selv og mine spillere. Jeg informerer dem når jeg har bestemt meg, sier han.

Anthony Annan ble ikke solgt før det internasjonale overgangsvinduet stengte torsdag. Dermed blir ghaneseren etter all sannsynlighet værende i Start og norsk 1. divisjon i alle fall fram til sommeren.

Annan kom til Start fra Accra Hearts of Oak for 1,25 millioner kroner før fjorårets sesong.