— Anthony kan bli en stjerne i en hvilken som helst storklubb i Europa. Han er allerede på et høyt nivå, og har uttrykt til meg at han er forundret over at han ikke spiller i Norge. Det er jeg også, men jeg legger meg ikke opp i det, sier Claude Le Roy til Fædrelandsvennen.

Den meritterte franskmannen har vært sportsdirektør i Olympique Marseille, rådgiver i AC Milan og trener for blant andre Senegal og Kamerun. Nå skal han prøve å vinne det afrikanske mesterskapet i fotball med en Start-spiller på laget. I går ble Anthony Annan tatt ut i den preliminære 26-mannstroppen til turneringen.

STJERNELAG

Tre skal vekk før mesterskapet starter, men Le Roy bekrefter at Annan stiller sterkt blant stjerner fra hele Europa. Navn som Micheal Essien (Chelsea), Stephen Appiah (Fenerbache), Asamoah Gyan (Udinese) og Sulley Muntari (Portsmouth) gjør at Ghana er favoritt til å vinne hele mesterskapet

- Anthony Annan har gode sjanser til å komme med. Det kommer an på hvordan han gjør det på trening denne uken, og i kampene fremover. Først med OL-landslaget vårt mot Nigeria fredag, og deretter i firenasjonersturneringen neste uke, sier Le Roy.

— For Anthony handler det om å få selvtillit. Jeg har sett flere afrikanske stjerner som har blitt nedprioritert i små klubber for så å komme tilbake som stjerner. Samuel Eto'o er et eksempel på det, og Anthony kan være en slik spiller, sier Le Roy.

— Hva slags type fotballspiller er han?

- Han er en veldig intelligent og begavet fotballspiller, som har spilt meget godt de gangene han har fått tillit av meg. For eksempel mot verdensstjernene i Brasil.

BLIR I START

— Kan han spille for Start i 1.divisjon i Norge og fortsatt spille for Ghana?

— Det vil bli vanskelig for ham. Men du vet aldri hva som vil skje i fotball, sier Le Roy.

Anthony Annan bekrefter at tiden i Start ikke har vært som han håpet.

- Det har vært frustrerende, og jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke har fått spille. Vi får vente og se hva agenten min sier. Det blir vanskelig å spille i 1. divisjon og for Ghana samtidig, sier Anthony Annan.

Sports- og mediedirektør Svein Mathisen skjønner at Anthony Annan utrykker frustrasjon.

- Vi har kanskje ikke oppfattet helt hvilken oppfølging han trenger. Nå gjør vi det, og jeg tror han blir en klassespiller for oss. Jeg har samme tanker som Ghanas landslagssjef. Han har klasse i seg til å spille hvor som helst i Europa

— Blir han i Start?

Ja. Han har kontrakt med tre år til, og det skal mye til om han forsvinner, sier Mathisen.