RIO DE JANEIRO, BRASIL, 20080111:Starts sports- og mediedirektør Svein Mathisen under fredagens trening før Peregrino Cup som starter i Rio de Janeiro lørdag. De norske lagene Stabæk, Viking og Start skal delta i cupen og møter Flamengo, Botafogo og America.Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX . Foto: Schrøder, Tor Erik
Ghana's Michael Essien walks off after their semi-final loss to Cameroon at the African Nations Cup soccer tournament, in Accra February 7, 2008. REUTERS/Finbarr O'Reilly (GHANA) Foto: FINBARR O'REILLY

– I tillegg til at jeg daglig har franske klubber på tråden angående Anthony Annan, er det ghanesiske spillere som ringer for å høre om de kan komme til Start. Det er jo litt spesielt, sier sportsdirektør i Start, Svein Mathisen, til Fædrelandsvennen.

– Kommer dere til å følge opp noen av disse ghanesiske spillerne?

– Nå må vi først få Anthony hjem og så får vi ta ting derfra, sier Svein Mathisen.

Anthony Annan og Ghana røk torsdag kveld ut av Afrika-mesterskapet etter 0-1-tap for Kamerun i semifinalen.

Interessen bekreftes

For Annans del har uansett landslagsopptredenene den siste tiden betydd mye. Hans solide spill har ført til mange gode skussmål og mange nye interessenter.

I følge Sky Sports bekrefter nå Ghanas Chelsea-stjerne Michael Essien med følgende sitat at han faktisk har anbefalt Annan for Chelsea:

– Jeg gjør hva jeg kan for å gjøre Chelsea sterkere. Hvis det betyr at jeg forteller klubben om en god spiller jeg ser, så gjør jeg det.

– Det er veldig gøy å høre om Chelseas interesse for meg. Hvis Michael Essien har anbefalt meg, er jeg veldig takknemlig, sier Annan i følge velrenomerte Sky Sports i England.

Andre klubber

Sky Sports hevder samtidig at den franske toppserieklubben Caen, samt tyske Borussia Dortmund skal ha fattet interesse for Annan.

Sportsdirektør i Start, Svein Mathisen, vil fortsatt ikke kommentere enkeltklubber, men sier det koker rundt 22-åringen.

Annan og Ghana møter Didier Drogba og Elfenbensskysten til bronsefinale lørdag, mens Kamerun og Egypt gjør opp om seieren i Afrika-mesterskapet på søndag.