For utgiftene må kuttes i 1. divisjon, en arena det er ventet at Start vil tape 30 millioner kroner å spille på neste sesong. 13 spillere vil selvsagt ikke forlate klubben samtidig, men åtte av dem kan ha gjort sitt i denne omgang:

Klart er det at Steinar Pedersen går til LSK fra årsskiftet.

Kristofer Hæstad og Fredrik Strømstad er klubbens heteste salgsobjekter, og får ifølge Matta nærmest selv bestemme om de vil bli eller dra.

Duoen har avtaler ut 2008, men 1. divisjon er ikke i tråd med deres landslagsambisjoner. Det virker sikkert at minst en av dem blir solgt.

— Det er mye opp til dem selv, sier Svein Mathisen, sports- og mediedirektør i Start, mens spillerne etter Lyn-kampen og 1-4 tapet ikke klarte å gi noe svar på hva de tenker.

Håper Olsen blir

Inge André Olsen reiser i utgangspunktet tilbake til Stabæk. Men familien bor i Søgne, og Start har et håp om å beholde ham.

Jon Midttun Lie er kontraktsløs og kan fort forsvinne.

Geir Ludvig Fevang er fortsatt ikke i trening etter skaden og har en helt uviss fotballfremtid.

Bård Borgersen er diskutert som trener i Odd og ønsket som spillerutvikler i Lillestrøm-apparatet. Har bare to innhopp i årets sesong og er taus om egen fremtid i klubben.

Bernt Hulskers treårskontrakt gjaldt bare ved eliteseriespill. Får garantert tilbud fra eliteserieklubber, som Molde, og er nok tapt for Start.

Salgsobjektene

Anthony Annan har knapt spilt i høst, er fast på Ghanas A-landslaget og er et potensielt salgsobjekt. Har bedt om møte med klubben etter sesongen. Her lukter det salg.

Ygor kom til Norge for å bygge en europeisk karrière, men har ikke vært noen suksess. Ett år med Ygor i 1. divisjon blir dyrt for Start - og hans karrière.

— I utgangspunktet blir jeg, men hvis det kommer tilbud fra en brasiliansk klubb vil jeg vurdere det, sier Ygor.

Joey Hardarson har avtale ut 2008. Har lite attraktiv etter å ha spilt lite i år, men slippes neppe om mange andre midtbanespillere går.

Atle Roar Håland har kontrakt ut 2010 og fortsetter i utgangspunktet. Men er dyr i drift, og Start må vurdere bud på kapteinen for å holde utgiftene nede.

— Jeg forholder meg til kontrakten. Men det frister ikke akkurat å spille i 1. divisjon, men er det et lag jeg kan gjøre det for så er det Start, sier Håland.

Martin Borre har kontrakt ut 2009, men sådde tvil om 1.-divisjonsspill etter kampen. Men med nyskrevet toårskontrakt er han ikke et hett salgsobjektet.

Juniorene blir

Alle Start-keeperne har avtale ut neste år, og slik det ser ut nå kan alle fortsette. Ole Martin Årst er klar på at han fortsetter.

Det samme er Bruno. Kristoffer Paulsen og Lars Martin Engedal har kontrakt ut 2008, mens de mange ungguttene virker sikre i neste års stall.

PS! Ifølge daglig leder i Start, Harald Andersen, har ingen av spillerne nedrykksklausuler i sine kontrakter.

PS 2! Leif Otto Paulsen kommer tilbake fra lån i MK, mens Branislav Milisevic fra Keflavik er klar for Starts 2008-stall.