35-åringen mener hans ressurser ble altfor dårlig utnyttet.

– En klubb må benytte seg av de ressursene de er i besittelse av. Det handler om å samarbeide, om å finne ut hvor skoen trykker. Da må man forhøre seg med grasrota. Og i fjor ble ressursen Bård Borgersen ikke utnyttet godt nok av klubbens sportslige ledelse, sier Borgersen til Fædrelandsvennen.

Tirsdag spilte han, og imponerte, for andre gang på fire dager i 90 minutter for Starts A-lag. En sterk kontrast til fjoråret, hvor 35 minutter i treningskampen mot FC København og totalt 22 minutter eliteseriefotball fordelt på to innhopp, var alt han ble tildelt. Det til tross for at han i innspurten var frisk, og selv følte seg pigg.

Flere ganger ble sågar årets forsvarer i eliteserien 2005 henvist til tribunen. Fædrelandsvennen vet at dette falt ham tungt for brystet.

– Fjoråret er historie. Jeg vil rette fokus fremover nå. Og jeg er mer inkludert nå, sier han og levner liten tvil om at han følte seg på satt på sidelinjen i fjor.

Arne Sandstø bekrefter at han ikke ser på Borgersen som en avdanket reserve på tampen av karrieren.

– Bård ser dønn lik ut som da jeg trente ham i Odd for seks år siden, og han kan bli veldig nyttig for oss. Han har vært blant de beste på vinterens tester og har stor erfaring, så jeg håper bare han unngår skader, sier Start-treneren.

– Selv føler jeg at kroppen er bra, og at jeg holder samme nivå som for fire-fem år siden, sier Borgersen.

For to år siden lanserte Erik Solér ham som mannen som skulle ta over trenerstolen etter Tom Nordlie. Fædrelandsvennen kjenner også til at han i vinter både var høyaktuell som ny hovedtrener i Odd og som assistenttrener til Arne Sandstø i Start. Trenerkarrieren lar imidlertid vente på seg, og Borgersen har også den siste tiden hørt lite fra Start.

– Når situasjonen rundt en 35 år gammel spiller er uavklart, synes jeg det er naturlig at klubbens ledelse sier ifra om hva slags planer de har fra ham. Nå tolker jeg det slik at de ønsker å bruke meg som spiller, og det er jeg komfortabel med.

– Med kjøpet av Clarence Goodson er dere nå fem midtstoppere. Hva tenker du om det?

– Vi må kanskje spille 7-2-1. Nei, det er som det er. Vi får bare ta opp kampen.<EP>Sier Bård Borgersen og skuer utover solfylte Copacabana.