ULLEVAAL: — Vi har en plan, vi er godt forberedt og vi vil veldig gjerne revansjere oss etter Island-tapet, sier 24-åringen før kampen mellom det som etter første runde faktisk er de to bunnlagene i Europas VM-kvalifiseringsgruppe E.

På Laugardalsvöllur fredag kveld var det han som førte an i Norges offensiv de første 15-20 minuttene, før Island scoret og alt snudde.

Og mot et slovensk forsvar som trolig vil legge seg dypere, være gjerrigere og avgi langt mindre bakrom enn de gjorde i hjemmekampen mot Sveits (0-2), vil Tarik Elyounoussi med sine ferdigheter kunne bli en viktig mann med sine driblinger, vendinger og pasninger.

Én som kan stå for det uforutsigbare og skape overtallssituasjoner, i et norsk lag som ikke bare skal slå langt og løpe etter, men angripe variert.

Det blir en annen type kamp enn i Reykjavik, det er Tarik sikker på.

— Jeg ser for meg at vi kommer til å ha ballen en god del. Nå er vi på Ullevaal, her skal vi styre, være gira fra start og ta tak i kampen.

- Innoverkant

— Vi har fått inn spillere som kan håndtere og spille ballen, og som må få lov til å gjøre det også. Samtidig skal vi holde oss til planen Drillo er opptatt av, ta kontringene som kommer og være gjennombruddshissige.

- Jeg håper vi kan få inn et tidlig mål så vi kan senke skuldrene, sier angriperen, som for en måned siden skrev under en treårskontrakt med Rosenborg.

Der har Tarik Elyounoussi fått rollen han liker best, sentralt bak spissene.

I landslagets 4-5-1-formasjon er han i utgangspunktet en kant.

— Men jeg er mer en innoverkant, det er en frihet jeg har fått her på laget, det passer meg bra. Jeg er jo ingen kant som går ned til dødlinja og slår innlegg. Mot et etablert forsvar kan jeg komme innover og understøtte spissen vår (Mohammed Abdellaoue), være med å kombinere, for det er det jeg liker best: "1-2-spill", kombinere og "gå". Det er den frihetsrollen som har ført til at jeg har lykkes litt på landslaget, sier østfoldingen beskjedent.

Advarer mot Matavz

Han er ikke så sikker på at Slovenia vil legge seg dypt.

— De kommer fra tap de også, og vil nok presse oss litt og prøve å ta kontringene, som de er veldig hissige på. Vi møter et godt lag, Slovenia var jo i VM i 2010. - Hvilke slovenske spillere kjenner du til?

— Én, Tim Matavz som spilte i Groningen da jeg var i Nederland, en spiss som scorer mye og er sterk og god inne i boksen. Han må vi passe oss for, sier Tarik om sloveneren som har syv mål på 14 landskamper og fem mål på de to siste kampene for sin nåværende klubb, PSV Eindhoven.

- Stemningen i Norges lag nå?

— Jeg leste et sted at den var dårlig, men det er tull. Vi har det veldig bra. Humøret er på topp, det er latter og moro på trening, sånn det skal være. Vi går til denne kampen med positivitet og trua på at vi skal vinne, forsikrer Tarik Elyounoussi.

Profil

Tarik Elyounoussi

Født: 23. februar i Al-Hoceima, Marokko

Høyde/vekt: 172 cm/62 kg

Klubber: Nylende 2002-03, Trosvik 2003-05, Fredrikstad 2005-08 og 2011-12, Heerenveen 2008-11, utlånt til Lillestrøm våren 2010, Rosenborg fra august 2012. Meritter: 12 A-landskamper/4 mål, 31 kamper og 7 mål for Norges yngre landslag. Cupmester med Fredrikstad 2006, tildelt NISO-prisen som årets beste norske, unge spiller samme år. Ligasølv med Fredrikstad 2008. Nederlandsk cupmester med Heerenveen 2009.