Drillo må være inderlig fortvilet etter de siste dagers Riise-oppstyr, en svak kamp mot Island og generell uro i troppen. I kveld kan toget gå for Norges VM-muligheter.

Landslagssjefen er ingen twitrer, men han skjønner i hvert fall såpass at den siste dagen før en viktig landskamp bør spillerne ha andre ting i skallen enn å twitre i timevis om i dette tilfellet ganske så uvesentlige ting.

John Arne Riises «timing» med sitt oppgjør med enkeltpersoner i Ålesund by ble helt feil, og det innser Riise i etterkant. Han fikk så gørra skvatt av VGs faste sportskommentator Truls Dæhli, og benyttet søndagen til å sparke tilbake mot kommentatoren.

Lar det ligge

Så lar vi det ligge der — i hvert fall til etter kveldens kamp. Og helst til etter at de andre VM-kvalifiseringskampene i høst også er unnagjort. John Arne må svare med det han kan bedre enn de fleste - spille god fotball og gjerne knalle inn et mål også!

Norge har muligheten til å komme på VM-sporet igjen mot Slovenia. Tre poeng der betyr at alt fortsatt er mulig. Men blir det poengtap, for ikke å snakke om dersom Slovenia slår oss, så er det svarte natta. Da kan NFF like gjerne be Drillo gå fra borde jo før jo heller, slik at en ny landslagssjef kan begynne gjenoppbyggingen av Norge.

Ikke lett

Men Drillo har det ikke lett. Han går på akkord med sine egne premisser for hvordan han vil vi skal spille, og de nye spillerne er slett ikke like lojale mot systemet som det Myggen, Rekdal, Bratseth, Fjørtoft og de andre på 90-tallet var. Og den gang hadde vi alltid topp keepere, det har vi ikke nå.

Jeg håper og tror at Norge vinner i kveld, men det blir sikkert jevnt så det holder. Men nå trenger norsk landslagsfotball sårt en opptur, for nedturene både på og utenfor banen har vært for mange i det siste.