ULLEVAAL: Jarstein var Norges førstevalg mellom stengene, helt til han gjorde to solide brølere i treningskampen mot Hellas.

Etter kampen sa Espen Bugge Pettersen blant annet «den enes død er den andres brød».

Utsagnet falt ikke i god smak hos Viking-keeperen, som har flere ganger har vist misnøye med måten Bugge Pettersen svarte mediene på.

Nå tyder alt på at det er Rune Almenning Jarstein som står i målet mot Slovenia i kveld.

– Medieskapt

I forkant av den viktige hjemmekampen mot Slovenia, hevder imidlertid begge to at forholdet dem imellom er fint og uproblematisk.

– Det er mediene som forsøker å skape noe. En god del av historiene som kommer ut fra en landslagssamling er sånt mediene har skapt sjøl, for å skrive om noe annet enn selve fotballen, sier Bugge Pettersen til Romsdals Budstikke.

– Hva synes du om at Jarstein reagerte på dine uttalelser etter Hellas-kampen?

– Folk har forskjellige meninger, slik er det jo. Rune har ikke sagt så mye om det til meg, så da regner jeg med det er greit nå, sier han.

MFK-keeperen understreker at stemningen i troppen generelt er veldig bra, og at det verken er misnøye eller murring spillerne imellom.

Ferdig med saka

Rune Almenning Jarstein skjønner ikke helt hvorfor forholdet mellom keeperne framstår som ampert.

– Det er i hvert fall ikke jeg som har fått det til å virke sånn. Det er ingen problemer i keepergruppa, og vi trener bra sammen, sier han.

Viking-keeperen ønsker ikke å spekulere i om Bugge Pettersens feilvurdering i kampen mot Island bør sende ham tilbake på benken igjen.

– Trenerne får svare på hvem som skal stå og ikke. På trening i dag sto vi litt hver, og det ser vel ut som om «Bugge» kanskje starter, sier han.

Usikkerhet

Ingen av keeperne hadde fått beskjed om hvem som starter kampen da de møtte pressen mandag. Nå i forkant av kampen ser det ut til at det er gamlekeeperen som har fått sjansen igjen. Bugge Pettersen må tilbake til benken.

Keepertrener Frode Grodås ville mandag heller ikke hinte om noe som helst.

– Nå får vi se hva som skjer i morgen. Kampen om keeperplassen er veldig jevn, sier Grodås.

– Var du skuffet over innsatsen til Bugge Pettersen mot Island?

– Nei ... Eller, altså. Både jeg og Espen er enige om at han skal gå ut fra streken på scoringen. Ballen falt ned i keepers område. Det er utrolig små marginer som gjør om man blir stående eller griper inn, sier han.

– Var den tabben nok til å sende ham ut av laget igjen?

– Jeg bruker aldri tabbeordet, det er jeg lite glad i. At det er en mindre bra prestasjon, en feil, det vil jeg strekke meg til. Men hvem som står får vi se i kveld, sier han.

Tøff mentalt

Hvem som skal vokte Norges mål har vært en løpende debatt over lengre tid. MFKs keeper lar seg ikke affisere nevneverdig av det.

– Jeg føler jeg er tøff i hodet. Det må man være når man har prestasjoner som jobb. I fotballen, så vel som i næringslivet, er man av og til nødt til å være tøff, sier han.

Bugge Pettersen oppsummerer Norges første VM-kvalifiseringskamp som en blandet opplevelse, og hevder han ikke lenger ergrer seg over situasjonen som førte til Islands første scoring.

– Jeg har ikke for vane å glippe, og det som skjedde mot Island var ikke en tabbe med to streker under, heller. Det blir imidlertid litt ekstra oppmerksomhet og trykk nå, slik det har bygget seg opp i forhold til keepersituasjonen. Man skal ikke gjøre store feilen før hodet er på hoggestabben, sier han.