Både Viking og Start ønsker at siste ord om saken nå er sagt, men om det skjer blir klart først i ettermiddag.

Disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund (NFF) vil da avgjøre om Kristofer Hæstad skal straffes for sin språkbruk i etterkant av episoden som oppsto i det 59. minutt i oppgjøret søndag.

— For meg utgjør det ingen forskjell om han må sone eller ikke. Jeg har fått fram mitt poeng, og det viktigste er at andre klubber kan lære noe av denne episoden. Slike uttalelser må ikke forekomme på en fotballbane. Nå ønsker jeg å legge denne saken bak meg, sier Peter Ijeh.

Grove påstander

Han vil helst ikke snakke for mye om episoden og om hva Hæstad angivelig skal ha sagt.

- Han sa noe med «black...», sier Ijeh uten å ville fullføre setningen.

Men ifølge kilder Aftenbladet har vært i kontakt med, skal Hæstad ha sagt «you black fucking monkey» til Ijeh.

— Jeg har fått beskjed av Egil Østenstad om at vi har lagt saken død. Vi har mange kamper i vente, og nå er det viktig å ha riktig fokus, mener Ijeh, som også beskyldte Start-kaptein Atle Roar Håland for rasistiske uttalelser.

Doffen raser

Kristofer Hæstad er mildt sagt oppgitt over anklagene som er rettet mot ham.

- Det er helt utrolig at jeg i det hele tatt må forsvare meg mot slike uttalelser. Jeg er utrolig skuffet og såret over at han kommer med slike anklager, sier Hæstad til Aftenbladet.

Midtbaneterrieren innrømmer at det gikk en kule varmt i søndagens møte mellom Start og Viking, men tilbakeviser at han kom med rasistiske uttalelser overfor Ijeh.

— Jeg sa ting som kanskje var litt over streken, men jeg har aldri i hele mitt liv, verken på eller utenfor banen, sagt noe rasistisk til noen, fortsetter Hæstad.

Nå truer Start-duoen med å sette advokat på saken.

- Både jeg og Atle Roar Håland vet at vi er totalt uskyldige i anklagene fra Ijeh. Vi skal til bunns i saken og kommer til sette advokat på saken dersom det blir nødvendig, sier Hæstad, som ser fram til å forklare seg overfor NFF i dag.

Start var i likhet med Viking i går opptatt av å legge saken død, men sports- og mediedirektør Svein Mathisen sa dette til pressen da han skulle legge episoden bak seg:

— Ijeh viste usportslig opptreden, han snøt seg på Atle Roar Håland. Deres påstander blir imøtegått, og vi velger å tro på våre spillere. Det er feigt. Hvordan skal vi klare å forsvare oss mot en slik påstand? spør Mathisen.

Ijeh tilbakeviser imidlertid at han skal ha snytt seg på Start-kaptein Håland.

- Jeg forstår ikke anklagene som er rettet mot meg. Det er bare å se kampen i opptak. Jeg kunne aldri i livet funnet på å snyte meg på noen, sier Ijeh.

Dømt for hets

Østenstad har lite til overs for Mathisens utspill.

— Det er et uheldig utspill fra Mathisen. Start tror selvfølgelig på sine spillere, og vi tror på våre spillere. Da er det uheldig å komme med en karakteristikk av motparten på den måten, sier sportsdirektøren til TVVest.

I siste serierunde i fjor kom HamKams Roman Kienast med en rasistisk bemerkning mot Stabæks Daniel Nannskog. Kienast ble dømt av NFF, og har fortsatt ikke sonet ferdig straffen på tre seriekampers karantene. Østerrikeren kommer på banen først i 4. runde.