I går ettermiddag, etter at Håland på en pressekonferanse i Starthallen hadde gått ut og krevd uforbeholden unnskyldning fra Ijeh, fikk Start-kapteinen se TV Sørs bilder fra et intervju som ble gjort med Viking-spissen etter søndagens kamp.

På bildene kommer det klart fram at Peter Ijeh beskylder også Håland for rasehets, selv om Viking i går benektet dette, og hevdet at spissen kun skal ha anklagd Kristofer Hæstad for dette.

Da Håland så gjennom TV Sør-intervjuet mente han å finne et nytt et eksempel på løgn fra Ijeh.

– Her sier han at jeg skal ha sagt noe rasistisk til ham etter duellen hvor Kristofer Hæstad fikk Ijehs albue i ansiktet. I den situasjonen pratet jeg ikke med ham en gang. Det var på et helt annet tidspunkt, i forbindelse med en corner, da han snøt seg på meg. Det var etter dette jeg gikk bort til ham og sa at det var stygt gjort, hevder han overfor Fædrelandsvennen.

— Ikke troverdig

29-åringen mener denne «tidsfeilen» fra Ijehs side bare er med på å bekrefte hvor liten troverdighet nigerianeren har.

For Hålands del er det ikke nok at Ijeh i går trakk rasismebeskyldningene mot ham. Starts midtstopper krever også en offentlig unnskyldning, og mener samtidig at Ijeh bør straffes av Norges Fotballforbund.

– Absolutt. Dette er det verste jeg noen gang har vært borte i. Jeg tror ikke folk kan forestille seg hvordan det er å få slike beskyldninger rettet mot seg. Jeg har forsøkt å bygge opp et rykte gjennom mange, mange år og så blir det dratt ned i søla på denne måten, sier Håland, som i går var tydelig preget både under pressekonferansen og i møte med Fædrelandsvennen etterpå.

– Det er helt forferdelig.

– Klarer du nå å konsentrere deg om forberedelsene til søndagens kamp mot Tromsø?

– Vi får se. Dette har vært en tøff påkjenning, sier Håland.

– Unnskyldning for hva?

Han er tydelig på at det kan gå mot rettssak dersom ikke Ijeh offentlig beklager sine uttalelser.

– Jeg må han en unnskyldning for at jeg skal kunne legge denne saken død, og unnskyldningen må komme raskt. Ellers blir jeg nødt til å gå til advokat, sier Håland.Peter Ijeh virket i går ikke spesielt interessert i å imøtekomme Hålands krav.

– Unnskyldning for hva? spurte Ijeh tilbake da TV2 lurte på om han kom til å beklage uttalelsene sine overfor Atle Roar Håland og Kristofer Hæstad.

Sports- og mediedirektør i Start Toppfotball AS, Svein Mathisen, mener treningsuken er i ferd med å bli helt ødelagt for både Håland og Hæstad.Mathisen venter til fredag før han forfatter Starts rapport til Norges Fotballforbund. Viking sendte sin i går.

– Har dere fått noen beklagelse fra Viking som følge av at Håland er blitt trukket inn i dette, Mathisen?

– Nei.