– Ijeh har klistret Håland og Doffen med usannheter, og Ijeh har skitnet til Start, en klubb som i årevis har vært en foregangsklubb når det gjelder å motarbeide rasisme. Dette må få konsekvenser, sier Erik Solér, styreformann i Start Toppfotball AS.

Han sier han har sett videoklipp av Peter Ijehs rasismepåstander over 20 ganger, og Solér er ikke i tvil om at Ijeh har hengt ut både Hæstad og Håland.

– Det er ingen tvil om at Ijeh mener Håland og Doffen har kommet med rasistiske utbrudd. Det beviser tv-bildene. At han nå går tilbake på det han har sagt, og påstår han ikke har utpekt Håland, viser bare hvor liten troverdighet man kan feste til denne mannen, sier Solér.

– Ijeh vet utmerket godt at slike påstander vil skade våre spillere når han står i intervjusituasjonen. Likevel gjør han det helt avslappet foran tv-kameraene. Helt målbevisst peker han ut to spillere. Vi ser ingen utblåsning, det er ingen emosjonelle følelser. Dette er en helt bevisst handling. Og det gjør saken ti ganger verre, fortsetter Solér.

– Hva tenker du om at Ijeh fortsatt står fast ved at Doffen har kommet med rasistiske utbrudd?

– Alt sammen er løgn og usannheter. Ijeh har gjort noe av det styggeste man kan gjøre. Han har bedrevet omvendt rasisme for å korsfeste våre spillere. Vi finner oss ikke i slikt, sier Solér.

– Ijeh viser at han er helt uten troverdighet, og jeg fester like lite tillit til uttalelsene hans mot Doffen som mot Håland, legger han til.

– Hvor mye har anklagene svertet Start som klubb?

– Dette kommer til å sverte Ijeh mer enn Start. Folk vil forstå at han lyver. Vi som klubb skal ikke assosieres med slike begreper. Han må definitivt få sin straff, sier Solér.

Peter Ijeh svarte ikke på Fædrelandsvennens henvendelser i går kveld.