— Peter ringte meg noen timer før han skulle ta laktattesten og spurte om han kunne få slippe. Det sa jeg ja til. Tankene hans var et helt annet sted og han følte seg ikke i form, sier Viking-trener Uwe Rösler til Aftenbladet.

Nedbrutt

I stedet for å ta den planlagte testen fikk Ijeh i stedet beskjed om å slå av telefonen og slappe av med familien hjemme på Hundvåg. Den mye omtalte rasisme-saken har gjort et sterkt inntrykk på Ijeh. Det var en heller nedbrutt Viking-spiss som hjemme i stuen snakket med Aftenbladet i går ettermiddag.

— Dette sårer meg skikkelig. Jeg er helt splittet. Jeg skal være sterk, men dette er så skuffende, sier Ijeh til Aftenbladet.

Ingen unnskyldning

Nigerianeren er fortsatt klokkeklar: Han mener det var rasistisk hets i meldingene fra Starts landslagsspiller Kristofer Hæstad. Derfor har han heller ingen planer om å be sørlendingen om unnskyldning:

— Unnskyldning for hva? Jeg vet hva jeg hørte. Hvorfor legger man ikke bare fakta på bordet?

— Du er sikker på at du ikke har hørt feil, eller misforstått ordene?

— Helt sikker. Jeg vet hva jeg hørte, gjentar Ijeh.

— Start beskylder deg for løgn. Hva tenker du om det?

— La videoen avgjøre hvem som lyver, svarer Ijeh kort og kontant.

Han rister på hodet når han hører at Start vurderer å engasjere advokat og gå til søksmål:

— Hvis de gjør det, vet de ikke hva de gjør. Det er jeg som er offeret her.

Liker ikke oppstyret

Viking-trener Uwe Rösler liker ikke det utenomsportslige oppstyret rundt spissjuvelen få dager før neste eliteserierunde:

— Jeg frykter at denne saken kan tappe Peter for energi. Det er lett å miste fokus når slike alvorlige ting som dette oppstår. Jeg ba ham hvile ut i går, og så får han legge dette bak seg. I dag er det fokus på kampen mot Sandefjord som gjelder, sier Rösler.

— Vi har sendt vår forklaring til Norges Fotballforbund (NFF) og det meste er nå sagt. Derfor ser jeg ingen grunn til at denne ballen skal rulle videre hver dag. Nå er det opp til NFF å se på dette, sier han.

Viking-treneren rakk ikke å snakke så mye med Ijeh etter oppgjøret mot Start på Sør Arena. Derfor har han latt sportsdirektør Egil Østenstad ta seg av det meste rundt denne saken.

— Jeg har ikke all informasjonen, men hele klubben står bak Peter. Det er en vanskelig sak å bevise hvem som har rett ettersom det er ord mot ord. Rasisme er uansett ikke noe som hører hjemme på en fotballbane – eller noen annen plass, sier Rösler.

Ny samtale

Sportsdirektør Egil Østenstad hadde i går en ny og lang samtale med Ijeh. Sammen møttes de på stadion og forfattet brevet som ble sendt til NFF. En avgjørelse kommer tidligst i begynnelsen av neste uke.

— Peter er fortsatt helt klar på at Kristofer Hæstad kom med en rasistisk uttalelse. Det dreier seg ikke om en misforståelse, sier Østenstad om innholdet i brevet.

— Vi kan bare konstatere at dette er en god sak for media, mens det er en dårlig sak for alle andre involverte parter, sier Vikings sportsdirektør.