KRISTIANSAND: Ifølge Stavanger Aftenblad hevder Peter Ijeh at Hæstad sa «you fucking black monkey» til ham etter den mye omtalte duellen i annen omgang på Sør Arena søndag kveld. Både Viking, Start og Peter Ijeh ønsker at siste ord om saken nå er sagt, men om det skjer blir klart først tirsdag ettermiddag.

Disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund (NFF) vil da avgjøre om Kristofer Hæstad eller Peter Ijeh skal straffes for det som skjedde, ifølge Aftenbladet.no. Det skal da tas stilling til om Ijeh skal straffes for sin albue mot Hæstad, og om Hæstad skal straffes for sin angivelige språkbruk i etterkant.

— Det er utrolig vanskelig å bevise hva som har blitt sagt og ikke sagt ute på en fotballbane. Vi velger å tro på versjonen til Peter Ijeh, men det er et ønske både fra ham og oss i Viking at denne saken nå legges død. Peter har sagt sitt i denne saken, sier sportsdirektør Egil Østenstad i Viking til Aftenbladet.

— Men vi kan selvsagt ikke stoppe andre parter som eventuelt vil se videre på saken, sier Østenstad.

- Aldri sagt noe

Overfor TV2 Sporten mandag kveld bedyret Hæstad sin uskyld.

— Jeg har aldri sagt noe med rasistisk innhold verken på eller utenfor banen, sa han.

Hæstad og Atle Roar Håland sier at de ikke vil gi seg før Ijeh trekker tilbake påstandene. De opplyste at det kan bli aktuelt å trekke inn advokat i saken for å gå til søksmål mot Viking-spilleren.

Informasjonssjef i NFF, Roger Solheim, kunne mandag ikke si noe om hvilken straffeutmåling som kan bli aktuell dersom Ijehs påstander stemmer.

— Det er for tidlig å si noe om. Vi må først få klarhet i fakta og oversikt over hva som har skjedd, og på bakgrunn av det ta en avgjørelse. Vi tar alle påstander om rasisme på alvor, det skal ikke forekomme i norsk foptball. Men vi kan ikke forhåndsdømme noen, sier Solheim.

I siste serierunde i fjor kom HamKams Roman Kienast med en rasistisk bemerkning mot Stabæks Daniel Nannskog. Kienast ble dømt av NFF, og har fortsatt ikke sonet ferdig straffen på tre seriekampers karantene. Østerrikeren kommer på banen først i 4. runde.