østenstad.bred Foto: Pål Christensen

— Det er utrolig vanskelig å bevise hva som har blitt sagt og ikke sagt ute på en fotballbane. Vi velger å tro på versjonen til Peter Ijeh, men det er et ønske både fra ham og oss i Viking at denne saken nå legges død. Peter har sagt sitt i denne saken, sier sportsdirektør Egil Østenstad i Viking til Aftenbladet.no.

— Men vi kan selvsagt ikke stoppe andre parter som eventuelt vil se videre på saken, sier Østenstad.

Snakket med Ijeh og Start

Saken kan bli tatt opp på NFFs møte mandag formiddag, som skal oppsummere runden.

Østenstad snakket med Ijeh om saken etter kampen i går kveld, og var også i dialog med Start-ledelsen på morgenen mandag.

— Det vil ikke komme verken noe fornuftig eller konstruktivt ut av noen ordkrig med verken Start eller Kristofer Hæstad om denne saken, og derfor har vi i Viking nå sagt vårt om dette, sier Østenstad.

I telefonen hele mandag

— Hva synes du om at Svein Mathisen kaller Ijehs anklager for feige?

- Det kan jeg ikke uttale meg om. Jeg har ikke fått med meg hva Mathisen har sagt, siden jeg stort sett har sittet i telefonen for å svare på spørsmål om denne saken i dag, sier Østenstad.

Det var i det 60. minutt av kampen på Sør Arena at situasjonen oppsto. Etter en duell med Ijeh, der spissens albue traff Hæstad i ansiktet, havnet Hæstad på bakken med blodig nese. Da skal det ha kommet noen ord fra Start-spilleren, som Ijeh oppfattet som rasistisk, men som Hæstad bedyrer at ikke var rasistisk på noen måte.

Hæstad kunne spille videre etter å ha vært på sidelinjen etter å ha tørket av blodet i ansiktet.