Informasjonssjef Roger Solheim i Norges Fotballforbund (NFF) forteller at NFF holder et rutinemessig møte etter serierunden i dag.

Møte i dag

— Vi har et møte senere i dag hvor vi drøfter ting som har skjedd i serierunden og går gjennom dommerrapportene, sier Solheim til fvn.no.

- Er rasismesaken aktuell her selv om den ikke nevnes i dommerrapporten?

— Ja, her blir det tatt opp mange ting. Men hva som blir tatt opp vet vi ikke nå, sier Solheim.

Da Daniel Nannskog ble rasismehetset av Roman Kienast under siste serierunde i fjor, ble HamKam-spissen dømt til tre kampers suspensjon .

Vikings Peter Ijeh (30) påsto at Starts Kristofer Hæstad (23) kom med rasistiske tilrop under gårsdagens eliteseriekamp.

– Det kom noen stygge ord, men aldri om dette var rasistisk, sier Hæstad til VG.

Det var høy temperatur etter at Ijeh traff Hæstad i ansiktet med en albue. «Doffen» ble forbannet da dommeren ga frispark til Viking.

– Det kom et rasistisk ord fra en av Starts små midtbanespillere. Det er leit at slikt forekommer i norsk fotball, der utenlandske spillere hentes inn for å heve standarden, sier Ijeh til VG.

Les også:

Avviser beskyldningene

– Aldri har jeg kommet med rasistiske utfall enten på en fotballbane eller utenfor. Det er rett og slett latterlige påstander fra Ijeh, og så grove beskyldninger at jeg blir trist, sier tidligere Wigan-proff Hæstad.

Dommer Tommy Skjerven fikk ikke med seg ordvekslingen.

– Jeg hørte ingenting, men Peter Ijeh gikk jo og maste på meg fordi han mente at Kristofer Hæstad hadde sagt noe rasistisk til ham. Hadde jeg hørt noe av det som blir påstått, hadde jeg selvfølgelig slått hardt ned på det, sier Skjerven til VG.