– Vi var enige om å legge saken død. At Peter Ijeh gikk ut på TV2 i går kveld oppfatter vi som et avtalebrudd fra Vikings side, sier Svein Mathisen, mediesjef i Start.

Tidligere på dagen hadde både Viking-ledelsen og Start-ledelsen blitt enige om å legge saken død. Men Start mener den våknet til liv igjen når Peter Ijeh gikk ut på TV2 i går kveld.

På spørsmål om hva som ble sagt ville Ijeh først ikke svare, før reporteren spurte om det ble sagt «fucking black monkey».

– Noe sånn som det ja, svarte Ijeh bekreftende.

I Viking-leiren har de en annen oppfatning av hva som blåste liv i saken.

– Jeg trodde vi var ferdige med saken helt til jeg så Start sin improviserte pressekonferanse, sier Egil Østenstad. Han reagerer på at Svein Mathisen går ut å kaller Peter Ijeh feig.

– Jeg har ennå til gode å kategorisere noen av Starts spillere. At Svein Mathisen kaller Ijeh for feig får stå for hans regning, sier Vikings sportsdirektør.

Situasjonen, som har fått massiv medieoppmerksomhet, skjedde i begynnelsen av andre omgang i kampen mellom Start og Viking søndag.

Kristofer Hæstad ble liggende blødende igjen etter en duell med Ijeh. Ingen i Start nekter for at det ble falt harde ord i etterkant av episoden, men de nekter for at det falt rasistiske utsagn.

Viking på sin side hevder det motsatte. At Ijeh ble utsatt for rasisme, både fra Hæstad og kaptein Atle Roar Håland. Samtidig hevder Start-kaptein Håland, at Ijeh snøt seg på ham etter episoden.

– Dette er en klassisk påstand mot påstand sak, men vi stoler hundre prosent på våre gutter. De uttalelsene som nå kommer er så fjernt fra deres opprinnelse som det går an, sier Svein Mathisen.

– Vi har absolutt ingen grunn til å tro at Peter Ijeh lyver, sier Egil Østenstad.