Brede Hangeland føler seg ikke gammel, men seier han nærmer seg slutten på sin landslagskarriere. F.v. Tom Høgli, Brede Hangeland, Tore Reginiussen og Tarik Elyounoussi på Tirana flyplass. Brede Hangeland føler seg ikke gammel, men seier han nærmer seg slutten på sin landslagskarriere. F.v. Tom Høgli, Brede Hangeland, Tore Reginiussen og Tarik Elyounoussi på Tirana flyplass. Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix

Kapteinen tror ikke han kopierer eldstemann på laget

— Jeg er nok ikke på landslaget når jeg er 37 år, sier Brede Hangeland.

TIRANA: John Arne Riise topper listen over antall landskamper for Norge med 110. Nå har han gitt seg. Hangeland (31) er syver på listen med sine 83 matcher.

— Jeg har ikke noe spesielt mål om å gå forbi noen på den listen. Når du blir gammel og grå er det sikkert litt kjekt å se tilbake på slike ting, men det største målet for meg nå er å komme til et sluttspill, sier Hangeland.

50 kamper i snitt

Skal han komme opp i over 100 landskamper, og kanskje passere Riise etter hvert, må han muligens holde på like lenge som Kjetil Wæhler. Troppens eldstemann er 37 år. Hangeland fyller 32 senere denne måneden.

— Jeg er nok ikke på landslaget når jeg er 37 år. Det blir vanskelig, selv om jeg registrerer at Kjetil har klart det, sier landslagskapteinen.

Årsak til skepsisen er denne :

— Jeg har spilt usannsynlig mange kamper de siste syv årene, kanskje 50 i snitt per år. Jeg regner med at kroppen eller motivasjonen sier stopp, sier Hangeland.

- Hvor lenge har du tenkt å holde på?

— Jeg tar ett år av gangen, men nylig skrev jeg under for to nye år med Fulham, der det kan bli et tredje år, sier han.

(Artikkelen fortsetter)

Wæhler satser på 40

Hva så med Kjetil Wæhler? Han har overhodet ingen planer om å gi seg, sine 37 år til tross. Og hvorfor skulle han det?

Billy Meredith fra Wales var 45 år og åtte måneder gammel da han spilte landskamp. Kamerunske Roger Milla var 42 år og 39 dager gammel da han spilte VM-kamp i 1994. Og går vi tilbake til engelsk fotball i 1965, spilte Stanley Matthews ligakamp for Stoke i en alder av 50 år og fem dager!

- Jeg tenker ikke på alderen min, den får andre bry seg om , sier Wæhler.

Ifølge statistikeren Kåre M. Torgrimsen og NTB er fem mann foran Wæhler aldersmessig på A-landslaget:

Gunnar Thoresen, 38 år og 342 dager (1959), Ronny Johnsen, 38 år og 73 dager (2007), Thorbjørn Svenssen, 38 år og 24 dager (1962), Frode Grodås, 37 år og 318 dager (2002) og Ragnar Larsen, 37 år og 301 dager (1962).

- Hvor lenge håper du å fortsette?

— Det er vanskelig å si. Det er litt en mental greie. Jeg har vært med på mye, men jeg blir med så lenge jeg synes det er gøy og kroppen holder. Tre år til bør være mulig.

- Da er du 40 år?

— Ja, men litt av målet mitt er å vise at alder ikke har så mye å si så lenge du er nøye med forebyggende arbeid og restitusjon. Jeg bruker mye tid på det, og det gir resultater. Jeg har aldri prestert så bra som nå, sier Kjetil Wæhler.

Flest landskamper for Norge

1: John Arne Riise 110

2: Thorbjørn Svenssen 104

3: Henning Berg 100

4: Erik Thorstvedt 97

5: John Carew 91

6: Øyvind Leonhardsen 86

7: Kjetil Rekdal og Brede Hangeland 83