MERKER PRESSET: Landslagstrener Egil «Drillo» Olsen, her fra Hotel Bristol i Oslo tidligere i uken, kjenner på trykket foran morgendagens skjebnekamp i VM-kvaliken. MERKER PRESSET: Landslagstrener Egil «Drillo» Olsen, her fra Hotel Bristol i Oslo tidligere i uken, kjenner på trykket foran morgendagens skjebnekamp i VM-kvaliken. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Drillo: - Jeg føler et ekstra ansvar

Åpen trening, hemmelig lag og ekstra mye på spill dagen før kampen mot Albania.

TIRANA: Saken er grei: Vinner Norge over Albania fredag kveld, er vi for fullt med i VM-kampen. Med norsk tap kan vi trolig vinke farvel til Brasil-mesterskapet neste sommer.

— Sjansen for å komme til VM er vesentlig svekket hvis vi ikke vinner denne kampen, eller om vi taper, sier Egil Olsen.

Drillo møtte norsk og albansk presse torsdag ettermiddag i et lite og bråkete konferanserom på luksushotellet i Tirana. Fra sin balkong har Drillo hatt utsikt rett ut på nasjonalanlegget Qemal Stafa Stadium, der kampen skal spilles. Opprinnelig var planen å jage media på dør etter de første 15 minuttene, men i stedet ble det en åpen trening torsdag kveld.

- Det vil være meningsløst å lukke treningen, sa Drillo, uten at han vil røpe noen lagoppstilling.

— Laget er ikke klart, og spillerne har ikke fått det. Det blir en hemmelighet. Dere får heller ingen indikasjoner på laget på treningen, den vil bli brukt til litt kos og å samle overskudd til kampen, forklarte Drillo.

Tidligere i uken sa han at han hadde bestemt seg for kun fire i startoppstillingen.

- Nå er vi oppe i fem, det vil si at det er seks usikre, sa Drillo på pressekonferansen.

— Det er sjelden det har vært så jevnt på flere plasser. Jeg vil ikke røpe noe, men vi nærmer oss et uttak.

Norge er nummer fire i gruppen, bak Sveits, Island og Albania. Greier Norge å hevne Albania-tapet på Ullevaal og sikre tre poeng, ser det lyst ut. Med tap er det trolig over, selv om det skal spilles fire kamper til høsten.

Men Drillo vil ikke svare på om noe skjer med hans stilling som landslagssjef basert på fredagens resultat.

— Jeg har kontrakt ut året, jeg. Kommer vi til VM, forlenger jeg med et halvt år, sier Drillo.

Selv om han har vært ute i mange avgjørende kamper før, innrømmer landslagssjefen at han merker presset før duellen i Tirana.

- Jeg føler et ekstra ansvar, for det er mange som bryr seg. Det er en viktig kamp, sier Drillo.

Landslagssjefen uttaler at han er litt overrasket over hvor gode Albania har vært til nå.

— Men vi var uheldige mot dem på Ullevaal. Dessuten er Albania litt svekket lagmessig siden den kampen, og det kan være en fordel for oss, sier Drillo.

En albansk journalist ville vite hva statistikeren Drillo trodde om sjansene for seier.

— Jeg tror det blir en vanskelig og tøff kamp, med mange dueller og frispark og kanskje lite målsjanser. Jeg tror sjansen for å vinne er 50/50.