PRESSEKONFERANSE: Albainia-trener Gianni De Biasi, i midten, snakket om alle skadene i laget på pressekonferansen torsdag. PRESSEKONFERANSE: Albainia-trener Gianni De Biasi, i midten, snakket om alle skadene i laget på pressekonferansen torsdag.

Krise i Albania-troppen

Mangler et halvt lag før møtet med Norge ,og har skaffet seg to nye albanere de siste ukene.

UTE: Albania-stjerne Lorik Cana Foto: Donato Fasano/Ap

TIRANA (bt.no): Albania mangler seks sentrale spillere i sin tropp før kampen mot Norge fredag, deriblant landslagskaptein Lorik Cana (Lazio). I likhet med Andi Lila (PAS Giannina) og Odise Roshi (FSV Frankfurt) er han suspendert på grunn av kort. I tillegg skal Alban Meha (Paderborn 07), Burim Kukeli (Zürich) og Debatik Curri (Genlerbirli¿i) være på skadelisten.

— For oss er ikke det viktig hvem vi mangler. Vi konsentrerer oss om dem vi har her, sier Gianni De Biasi, Albanias landslagstrener.

På Albanias pressekonferanse i kystbyen Durres, pøvde De Biasi torsdag ettermiddag å avdramatisere at Albania mangler et halvt lag og sin beste spiller Lorik Cana til fredagens kamp mot Norge. Men de albanske journalistene Bergens Tidende snakket med etter pressekonferansen, etterlot ingen tvil om at det er en del spørsmålstegn rundt det albanske laget.

Seks nye spillere er kalt inn siden sist kamp – som var da Albania vant 1-0 på Ullevaal i mars – og to spillere har til og med fått albansk pass bare i løpet av de siste ukene. De to er Ergys Kace (19), som spiller for PAOK i Hellas, og Amir Abrashi (23), som tjener til salt i grøten i Grasshopper i Zürich. Det er fortsatt usikkert om FIFA har godkjent Abrashis søknad om å bli albaner, men Kace skal være spilleklar.

— Kace er likevel usikker til kampen. Han har et stort talent, men som alle andre unge spillere, trenger han tid for å komme inn i landslaget, sier De Biasi.

Kace sammenlignes med italieneren Gennaro Gattuso i spillestilen, og skal være en god defensiv, midtbanespiller. Hellas har også ønsket at han skal spille for deres landslag.

På pressekonferansen serverte treneren standardanalysen som alltid blir levert om Norge av utenlandske trenere: At Norge er fysisk sterke, godt organiserte og gode på dødball.

- Vi forventer et sterkt Norge. Jeg håper fansen virkelig er med oss i denne kampen, for det vil hjelpe oss, sier De Biasi.

Det er enorm interesse for VM-kvalifiseringskampen mellom Albania og Norge i Tirana fredag. Qemal Stafa stadion – som har 16.900 seter – er utsolgt, og kunne vært solgt ut flere ganger, ifølge det albanske fotballforbundet.

Albania har ni poeng og ligger likt med Island på annenplass i gruppen, to poeng bak Sveits som leder. Dermed har Albania en god sjanse til å komme seg til sitt første VM, og håpet om Brasil lever i beste velgående i Albania.

— Dette er en viktig kamp for oss. Alle i Albania vil ha et godt resultat, men vi vet at Norge er gode, så dette blir ikke lett, selv om vi vant i Oslo, sier Armand Duka, fotballpresident i Albania.