– Vi kan ikke være bekjent av å ha færre tilskuere enn de har på Brann stadion!

Ottervik har vært ivrig RBK-supporter i mange år, og har også sesongkort.

I gårsdagens utgave av Adresseavisen ble det kjent at det er solgt 800 flere sesongkort på Brann stadion (7300) enn på Lerkendal foran sesongen.

Om tre dager møtes erkerivalene, og med 9000 solgte billetter så langt er ordføreren tydelig på at kampen handler om mer enn det som foregår på banen.

– Det er viktig at spillerne presterer godt. Men det er også avgjørende at spillerne blir spilt gode av et entusiastisk publikum. Vi trenger et godt Rosenborg, og da må vi gjøre det vi kan for å hjelpe dem, sier Ottervik til Adresseavisen.

Utfordrer til bykamp

Nå utfordrer hun Trondheim – og de andre eliteseriebyene i Norge – til en bykamp om å få flest tilskuere på hjemmekampene.

– RBK-spillerne skal slå de andre lagene ute på matta. Men vi andre må gjøre det vi kan for å vinne bykampen på tribunen, sier hun.

Ottervik kjøpte sitt sesongkort i oktober, og innrømmer at de siste kampene i 2011 ikke hadde samme trøkk i seg, som for eksempel da det var 20000 mot Haugesund 16. mai.

Det synes hun er leit.

– Jeg er egentlig litt «motgangssupporter». Det er viktig å være til stede når det butter imot for laget. Og jeg tror alle som var der i perioden hvor laget slet litt i fjor høst opplevde forskjellen på stemningen, også. Det ikke det samme å være på et halvtomt Lerkendal. Jeg er sikker på at spillerne opplever det samme, sier hun.

Viktig å slå Brann

I går var Ottervik på plass under skiskytter-NM på Saupstad. Men den fotballinteresserte ordføreren innrømmer at hun allerede har begynt å tenke Brann-kampen.

– De viktigste kampene i året er mot Brann. Det er ekstra artig å slå Brann og bergenserne, og ekstra ille å tape for nettopp dem. I fjor tapte vi begge. Nå går jeg rundt og gru-gleder meg til søndag, smiler hun.

– Det er viktig for Rosenborg å vinne på søndag. Men det er også viktig at vi slår bergenserne i antallet personer på tribunen gjennom sesongen, sier Ottervik.

PS! Ottervik utfordret Bergen-ordfører Trude Drevland til å være med på bykampen om å ha flest tilskuere på hjemmekampene. Det lyktes ikke Adresseavisen å få tak i Drevland i går.