Brann og Rosenborg skal møtes i serieåpningen for annet år på rad, men bare femte gang totalt. Brann vant 2-1 i fjor, etter scoringer av Kim Ojo og Bjørnar Holmvik, mens Rosenborg vant 1-0-seirer både i 2004 og 1973. I serieåpningen i 1997 spilte de to storklubbene uavgjort 1-1, etter at Mons Ivar Mjelde utlignet Vegard Heggems tidlige Rosenborg-ledelse på et straffespark.

Ett hjemmetap

Rosenborg hadde åtte strake serieåpninger uten tap før tapet i fjor. For Brann er det mer blandet. Så sent som i 2009 ble rødtrøyene ydmyket av Erik Mjelde og Sandefjord i serieåpningen i hvalfangerbyen. Brann var heldige da de slapp med et 1-3-tap.

Vi har sett på de 25 årene Brann og Rosenborg har vært sammenhengende i samme divisjon. Rosenborg har kun tapt tre ganger i løpet av den perioden, og bare én gang på Lerkendal. Det var da Odd Grenland vant 1-0 der i 2002. Espen Hoff scoret kampens eneste mål, etter en sjelden keepertabbe av Arni Gautur Arason.

Merkelige resultater

For Brann er serieåpningen gjerne tid for spektakulære resultater – begge veier. 0-6-tapet for Molde og de tre S-ene i 1995 er velkjent. Overkjøringen av Viking (4-1) i Teitur Thordarsons «hjemkomst» i 2000 og utklassingen av Strømsgodset (5-1) i 1994 huskes ikke overraskende med atskillig større glede i Bergen.

Rosenborg er likevel atskillig flinkere til å åpne serien med et smell. 5-0 over Moss i 1999 og 6-0 over Kongsvinger i 1995 lar seg absolutt høre. KIL-keeper Kenneth Ringsrød fikk en svett debut på øverste nivå i norsk fotball.

Alt i alt har Brann 11-4-10 på 25 serieåpninger. Rosenborg atskillig mer imponerende 16-6-3. 17 av de 25 årene er første serierunde spilt på Lerkendal. 14 på Brann Stadion.