Vi har bedt TV 2-ekspert Henning Berg og 100 % Sport-ekspert Lars Tjærnås om å vurdere hvem som er overgangsvinnerne i eliteserien foran helgens seriestart.

Begge trekker frem én klubb, Brann.

Midtforsvaret er styrket med Markus Jonsson, mens Tomasz Sokolowski skal erstatte Carl-Erik Torp ved siden av Rodolph Austin. Diego Guastavino er borte, men inn er kommet Fredrik Nordkvelle.

Erdin Demir gir større konkurranse på venstrebacken, mens Amin Askar pusher for en startplass på vingen. Han utfordrer Erik Mjelde og Bentley.

– Brann har ikke hentet så mange nye, men de som de har hentet er gode eliteseriespillere. Brann har en mye bedre bredde i troppen nå enn i fjor, sier Henning Berg.

Lars Tjærnås er enig.

– Brann har hentet klokt, både fordi de har kjøpt noe de manglet, og noe som kan utfylle det de hadde fra før, sier Tjærnås.

SJEKK VINTERENS OVERGANGER HER.

Travel LSK-vinter

Lillestrøm utmerker seg også på spillere inn-siden, med sterke navn som Petter Vaagan Moen, Sead Ramovic, Pálmi Rafn Pálmason, Johan Andersson og Guy Roger Toindouba.

– Lillestrøm har hentet flest nye spillere, flere enn Brann. Vi får se, men Lillestrøm har forsterket mest og kanskje best totalt sett, sier tidligere LSK-trener Berg.

Tjærnås er usikker på hvordan Åråsen-klubben vil gjøre det.

– Lillestrøm har store ressurser og har hentet mange, Jeg er fortsatt litt usikker på hvor klokt de har hentet, selv om det så bra ut mot TIL, sier Tjærnås.

Roser Viking og HBK

Tjærnås vil trekke frem to andre klubber foruten Brann.

– Hønefoss har lært av forrige gang de var i eliteserien, og har nå hentet spennende spillere med begrensede ressurser. Og Viking har vært mer selektive enn tidligere, og fått en blanding av kvalitet og lokale gutter som også bør kunne bidra.

– Så jeg faller ned på de tre, men jeg har sett mange ganger før at de man har små forventninger til tar store steg, så det er åpent både i ligaen og i forhold til overgangsvinnere, sier Tjærnås.

Henning Berg synes også at Rosenborg har handlet fornuftig.

– De har fått inn noen gode spillere i Steffen Iversen og Stefan Strandberg. Mikael Lustig er borte, men Strandberg er en solid forsterkning, sier Berg.

SJEKK VINTERENS OVERGANGER HER.

Usikker på Brann

NRK-ekspert Karl-Petter Løken er mer avventende til Brann enn Berg og Tjærnås.

– Jeg så Brann mot Stabæk lørdag, og det var ordentlig dårlig, sier Løken.

– Ut fra det jeg så i den kampen, er de ingen overgangsvinner. Sokolowski virket blytung, sier Løken.

Han påpeker at det er for tidlig å si hvem som blir overgangsvinnere— og tapere.

– Lillestrøm har hentet flest nye spillere, men om de blir en overgangsvinner vil tiden vise. Noen staller blir tynne kommende sesong, og sånn sett står nok LSK bedre rustet enn mange, sier Løken.

  • Enig eller uenig? Si din mening i feltet under.