Allerede da Markus Jonsson signerte for Brann i vinter, begynte snakket så smått. Var det kapteinen de hadde hentet til Bergen? Hele tiden har den tidligere Öster-, AIK— og Panionios-spilleren blitt snakket om som en ledertype, en som tar ansvar.

– Det var en av grunnene til at vi hentet ham til Brann. Han har vært en del av kapteinsteamet i alle klubbene han har spilt , sier Brann-trener Rune Skarsfjord til bt.no.

– Jeg har mest vært visekaptein. Dette er første gangen jeg er hovedkaptein, sier Markus Jonsson selv.

Kapteinsgruppe

Han innrømmer at han var overrasket over å bli spurt.

– Litt overrasket var jeg, ja. Det er ikke så vanlig å bli kaptein når du er helt ny i en klubb. Det er av og til vanskelig å komme inn som ny og vite akkurat hvilken rolle man skal ha i gruppen, sier Jonsson.

Midtstopperen satte skapet på plass med en gang han kom inn Stadion-dørene.

På unorsk vis sa han umiddelbart at han mener Brann bør vinne gull i løpet av hans treårskontrakt. Med seg i kapteinsteamet i Brann får han Lars Grorud, Christian Kalvenes og fjorårskapteinen Erik Mjelde.

– Alle kunne se at vi hadde en fantastisk kaptein i fjor i Erik Mjelde. Nå har vi fått inn en lederskikkelse til, sier Skarsfjord.

Rolig ledertype

Treneren beskriver Jonsson som en rolig ledertype.

– Det er en grunn til at han har hatt kapteinsbindet alle steder han har spilt. Han er en stille leder. Erik Hoftun ropte ikke så mye, han heller. Uten sammenligning for øvrig, så er de litt like som typer på den måten, sier Skarsfjord.

Underforstått: når Markus Jonsson hever stemmen, hører du etter.

Skarsfjord vil ikke utdele noe klippekort på laget med det nye kapteinsbindet.

– Vi kommer til å ha mer enn én kaptein i år. Markus kommer nok ikke til å spille alle kampene.

På sin første arbeidsdag som uttalt Brann-kaptein, måtte Jonsson stille opp for en rekke medier på Stadion. Det er han forberedt på. Hvis Brann taper seks kamper på rad, er det han alle skal snakke med.

– Sånn er det jo. Det er nok mest utenfor banen det blir annerledes å være kaptein. På banen og treningsfeltet har jeg den samme stilen alltid. Jeg liker å snakke og bruke stemmen, sier Jonsson.

Han kommer til å støtte seg på de andre i kapteinsteamet.

– Hvis det er noen møter med trenerne eller noen slike ting, kommer jeg til å gjøre det sammen med de andre i gruppen. Det er en fordel for meg at vi er flere, spesielt siden jeg er ny i klubben, sier Markus Jonsson.