Brann har per i dag kun én spiss. I vinter forsøkte de å gjøre noe med nettopp den saken, da de ga daværende Start-spiss Mads Stokkelien et konkret tilbud. Stokkelien er blant landets beste spisser i sin aldersgruppe og innrømmer glatt at han var fristet. Men hensynet til spilletid avgjorde. Han gikk til Stabæk i stedet, og i går var det bare en glimrende Piotr Leciejewski som sørget for at Stokkelien ikke senket Brann i generalprøven på Nadderud.

— Jeg vurderte tilbud fra både Brann og Stabæk nøye og hadde en god samtale med Brann. Men etter nøye vurdering, valgte jeg å slå til på tilbudet fra Stabæk i stedet, forteller kristiansanderen.

Mens Stabæk sliter i en økonomisk smørje, har Brann for øyeblikket et helt annet fundament. Det er all grunn til å tro at tilbudet fra Brann også var mer lukrativt. Likevel valgte Stokkelien Bærum foran Bergen.

— Jeg satt en del på benken i Start, og for meg nå var det viktigste spilletid. Jeg ønsker å spille mye, og det ble det som avgjorde valget mitt. Men det skal sies: Jeg var meget smigret over interessen fra Brann og det er en stor klubb.

- Var det konkurransen fra Kim Ojo som gjorde at du takket nei?

— Ja.

- Dominerte

I går gjorde både Stokkelien og Kim Ojo en god kamp på Nadderud. Det samme kan ikke sies om flere av Ojos lagkamerater. Erdin Demir så tidvis ut som en juniorspiller på backen, Rodolph Austin var eksepsjonelt slurvete og daff, mens Fredrik Nordkvelle ikke klarte å initiere noe som helst fra sin offensive midtbaneposisjon. Brann var famlende defensivt og led av en merkverdig mangel på oppfinnsomhet defensivt.

Helst i starten av kampen hadde nettopp Mats Stokkelien muligheten til å score. Han kom alene med Leciejewski etter et direkte vakkert medtak, men polakken er ikke lett å narre i slike situasjoner. Gummimannen fra Vest-Polen reddet begge Stokkeliens avslutninger.

- Vi var gode og dominerte store deler av kampen, kanskje aller mest i 1. omgang. Vi hadde gode målsjanser, kanskje spesielt jeg som fikk en dobbeltsjanse, oppsummerer Stokkelien.

Stabæk-trener Petter Belsvik er klar på at nettopp spissen Brann gikk glipp av, blir en bærebjelke i hans skjørt utseende reisverk denne sesongen.

— Han var en av våre beste i denne kampen. Mats er god, først og fremst er han god til å lage mål, men han er også flink til å holde i ballen og gjøre lagkameratene gode, skryter Belsvik.

Snakker ikke

Branns trener Rune Skarsfjord var ikke like raus etter oppgjøret i marsregnet på landets kanskje minst innbydende eliteseriearena.

— Dette var bare ikke godt nok. Vi var gode i de første ti minuttene, men i resten av 1. omgang manglet vi mye strukturelt. Vi gjorde en del nybegynnerfeil defensivt, og skapte helt klart ikke nok offensivt, sier en skuffet Skarsfjord.

Han snakket mer enn gjerne om Branns blasse prestasjon, men ble langt strammere når temaet ble Stokkelien.

- Logistikk snakker ikke vi om. Det får du snakke med andre om, sier han kort.