Tilsynelatende var det en svært jevn kamp om rollen som førstekeeper. Trener Janne Jönsson drøyde i det lengste med å ta valget, og lot begge keeperne få jevnt med spilletid i treningskampene inn mot sesongstart.

Valget ble tatt før Viking-kampen. Erik Mellevold Bråthen må belage seg på en ny sesongstart på benken.

— Jeg hadde en god prat med Janne Jönsson og keepertrener Jørn Jamtfall i forkant av at laguttaket ble klart, så jeg visste at de foretrakk Daniel. Men i og med at det drøyde så lenge før de tok det endelige valget, velger jeg å tolke det slik at jeg har gjort mye riktig i sesongoppkjøringen, sier Bråthen.

Mental utfordring

Valget av Örlund som førstekeeper, betyr at 24-åringen «på folkemunne» er vraket. Selv velger han å ikke tenke slik.

— Hvis jeg tenker at jeg er vraket, blir det bare tyngre å fordøye enn det faktisk er. Det vil bare føre til at veien tilbake til spill for a-laget blir lengre. Det er jo ingen hemmelighet at jeg ønsker å spille, så jeg får bare gjøre mitt beste og stå på, sier han.

De to RBK-keeperne er gode venner, og treffes ofte utenfor banen. Samboerne deres har også funnet tonen. Bråthen er klar på at vrakingen ikke går ut over vennskapsforholdet.

— Vi er flinke til å skille privatlivet fra det vi gjør på fotballbanen, sier han.

Usikker framtid

Haldenseren er inne i sitt siste kontraktsår med RBK.

Så langt har klubben vært forsiktig med å si noe om hvilke vurderinger de gjør på keeper-plassen framover. Bråthen vil heller ikke avsløre mye om hvilke tanker han gjør seg rundt sin egen karrieremessige framtid.

— Det får vi se på. Men det er klart, jeg vil jo spille jeg også, sier han.