— Vi møter et lag med fire polske landslagsspillere, hvor to av dem spilte mye i VM og Polen er bra på damesiden. Det blir tøft, sier Gunnar Pettersen, trener for Vipers.

Han har studert motstandernes Champions League-kamper før jul, og ser at det er tøft lag å spille mot.

— Det er et fysisk lag. Jeg er veldig spent, og jeg håper vi kan ha sjanser mot dem hjemme. På en god dag er det fullt mulig å slå dem, sier den rutinerte håndballtreneren.

— Være på hugget

Marta Tomac vant VM med Norge i desember, og gleder seg til å spille internasjonale kamper igjen. Hun spilte på lag med Lublins toppscorer Iwona Niedzwiedz i danske Århus noen år tilbake.

— Lublin er et rutinert lag med mye kvalitet. Vi skal virkelig være på hugget for å slå dem. Vi er absolutt underdogs, men det er samtidig heller ikke en umulig oppgave, sier Tomac.

Niedzwiedz scoret 23 mål for Polen i VM. Også målvakt Weronika Gawlik fikk mye spilletid, og reddet 31 prosent av skuddene for Polen, som ble nummer fire i VM.

— Motiverende

Vipers kommer fra to seiere mot Nordstrand og Halden etter jul, og har et tøft kampprogram i hjemlig serie. Pettersen mener at Europacup er et positivt tillegg.

— Jeg håper det skal være motiverende i serien og at det krydrer hverdagen litt. For meg er det hvert fall veldig motiverende, og det virker slik på spillerne også, sier Pettersen.

Kampen mot Lublin blir lagets tredje på seks dager. Torsdag la Vipers bort håndball, og tok en dukkert i Aquarama for å restituere.

— Det går helt bra å spille mange kamper tett. Det blir litt mer hektisk med reising og midtukekamper, men det er ingen som klager over det, sier Pettersen.

Vipers spiller seriekamp hjemme mot Molde onsdag, før laget flyr til Polen fredag morgen.