— Det hadde vært en drøm å møte Norge i VM-finalen, sier Lynn Knippenborg, som til daglig spiller for Vipers Kristiansand.

I VM i Danmark har hun måttet ta til takke med en mer anonym rolle, men så spiller hun på laget som så langt kanskje har fremstått som den mest positive overraskelsen av dem alle. I kvartfinalen mot Frankrike skaffet de seg tidlig et forsprang, og til tross for at motstanderne var en av de store VM-favorittene, holdt Nederland hodet kaldt i hektiske sluttminutter, og fikset tresko-landets aller første semifinale i VM.

- Fantastisk følelse

— Det var en fantastisk følelse å vinne. Det var så spennende og så moro, sier Jessy Kramer etter 28-25-seieren.

— Vi spilte en veldig god kamp, sier Knippenborg.

Her er Vipers-jentene som har spilt VM i Danmark: Sakura Hauge (t.v.) for Japan, Jessy Kramer og Lynn Knippenborg for Nederland og Marta Tomac for Norge. De tre sistenevnte kan fortsatt gå helt til topps. Foto: HERMAN FOLVIK

I likhet med Kramer, som også er en svært sentral spiller i Vipers, ble hun sittende på benken gjennom hele den høydramatiske kampen mot Frankrike. Langt mer spilletid fikk de i 8.delsfinalen mot Serbia da de vant 36-20.— Jeg er fornøyd med bare å i det hele tatt få lov til å være på laget. Og når jeg får sjansen, nyter jeg hvert eneste minutt, sier Knippenborg - som så langt har bidratt med åtte mål, og spilt en time og 25 minutter av Nederlands sju kamper.

- Stor belastning på kneet

Det er fem minutter mer og sju scoringer flere enn Jessy Kramer, som dog hovedsakelig spiller forsvar. Tidligere i høst så VM-sjansen hennes heller dyster ut, men kneoperasjonen til 25-åringen i september reddet sluttspillet.

— Jeg fikk ikke spille mot Frankrike, men det aller viktigste er at laget vårt vinner. For min del synes jeg det har gått greit, men det er stor belastning på kneet og helt bra er det ikke, innrømmer den skadeforfulgte bakspilleren.

Før mesterskapet hadde laget en målsetting om å spille seg til kvartfinale, som ville sikret dem OL-kvalifisering i mars. Nå er de allerede sikret begge deler.

— Og nå går vi selvfølgelig for medalje. Jeg tror suksessen først og fremst skyldes at vi er gode i forsvar og har en god målvakt. Dessuten spiller vi smart i angrep, sier Knippenborg.

Håper å møte Tomac

Om det er godt nok for finale får vi vite fredag kveld. Polen er eneste hinder før et mulig møte med Norge, som på sin side må slå Romania fredag kveld.

— Jeg håper vi får spille finale mot Norge. Det hadde vært utrolig gøy å møte Marta i en VM-finale, sier Knippenborg, og sikter til sin lagvenninne Marta Tomac, som er den tredje Vipers-spilleren som er klar for semifinale i VM.

Tidligere i mesterskapet har Vipers-trener Gunnar Pettersen advart mot at Nederland eventuelt kan bli en tøff oppgave for Norge.

Jessy Kramer derimot, bryr seg lite om hvem Nederland møter i en eventuell finale.

— Jeg er mest fokusert på oss selv, og nå tror jeg vi vinner hele mesterskapet. Vi er veldig gode i forsvar, og hvis vi får til det på samme måte, tror jeg det kan holde helt inn, sier Kramer.

Peder Langfeldt, sportslig leder i Vipers, er ikke overrasket over at Nederland har spilt seg fram til semifinale.

— Men det er kjempegøy at Vipers har tre spillere i semifinale. Det viser at det er et greit nivå på spillerne vi har, sier Langfeldt.

- Vi har noen VM-spillere på listen vår

Han holder kortene tett til brystet, men røper at han har blinket seg ut flere VM-spillere som han ser for seg kan bli nye lagvenninner til Kramer og Knippenborg.

— Vi jobber for å få et enda bedre lag neste år, og vi håper å få til noen bra signeringer, men navn får du ikke, sier Langfeldt om den saken.

Han var i VM inntil mandag denne uka.

— Jeg har mitt kontaktnett samtidig som jeg diskuterer med Kenneth (Gabrielsen, ny Vipers-trener) om hvordan vi kan gjøre det. Sammen lager vi ei liste over hvem vi mener kan være aktuelle.

— Og på den listen står det VM-spillere?

— Ja, noen. Og noen som ikke er det.

— Hvilke posisjoner vil dere styrke?

— Vi ser på alle sju posisjoner, sier Langfeldt.