— Den kommende måneden blir tøff. Vi har fem hjemmekamper og tre bortekamper på en måned. Det blir heftig, men samtidig er det mange hjemmekamper som Kristiansand-publikummet kan komme for å få mye å glede seg over, sier Terje Marcussen, daglig leder i klubben.

Allerede søndag begynner hardkjøret mot Nordstrand. I samme anledning skal også VM-vinner Marta Tomac og sølv-vinnerne fra Nederland Lynn Knippenborg og Jessy Kramer hedres, men på banen blir det tøffe tak.

LES OGSÅ:

— Kampene blir veldig viktige. Molde, Sola og Rælingen er lag som vi i utgangspunktet bør slå, og vinner vi i tillegg omkampen mot Byåsen, er vi poengmessig på skjema. Dessuten blir det moro med europacup, som blir den øverste arenaen for våre spillere som ikke har deltatt i VM, sier Gunnar Pettersen, Vipers-trener ut sesongen før han blir erstattet av Kenneth Gabrielsen.

— Må tåle kjøret

Fra 3. januar til 20. januar står seks kamper på terminlisten. Det må Vipers-jentene takle, mener den daglige lederen Marcussen.

— Skal spillerne bli med på våre ambisjoner må de tåle dette kjøret og orke å spille mye. Jeg synes overhodet ikke synd på dem. De kan bare komme og ta på seg drakta, å gå på banen og vinne kampen. Jeg synes mer synd på oss i administrasjonen som må rigge og gjøre klart til alle disse kampene, sier Marcussen med en fleipete tone.

Marta Tomac til venstre fikk en fantastisk adventstid da hun vant VM-gull med Norge. Nå venter spill for Vipers igjen. Foto: NTB Scanpix

Vipers trente til og med 22. desember, før spillerne og trenerne fikk nyte julefreden noen dager, før romjulen bestod av mye trening. Pettersen er ikke bekymret for det harde programmet.

— Det har vi vært klar over en god stund, og det er vi bygd for å tåle. Men jeg tror særlig VM-spillerne har hatt godt av en julepause før vi nå har hatt fem-seks dager med fellestrening igjen. Jeg tror programmet bare er motiverende, sier Pettersen.

Trent smart

Vipers-spiller Tonje Refsnes var i Danmark og så lagvenninnene sine i håndball-VM, men fikk også tid til å trene godt. Hun tror laget skal være godt rustet for det harde programmet.

— Det blir tøft. Det blir et kampprogram vi ikke er vant til, men som vi skal komme godt fra. Jeg føler vi har hatt en smart treningsperiode. Det blir viktigste er at vi får alle i gang og holder oss unna skader og sykdom, sier Refsnes.

Evje-jenta tror den kommende måneden vil avgjøre mye av Vipers' sesong.

— Det er harde og viktige kamper både hjemme og i europacupen, det blir gøy og tøft. Vi ser på det bare som en morsom utfordring, sier Refsnes.

Jevn tabell

Vipers ligger i øyeblikket på en syvende plass på tabellen med ti poeng. Laget har en kamp mindre spilt, ettersom matchen mot Byåsen på hjemmebane endte i omkamp, som Pettersen nevnte. Årsaken var at Byåsen ble tildelt et mål for mye i sekretariatet og vant kampen med et mål, før håndballforbundet krevde at kampen skulle spilles på nytt.

Vipers har før andre del av sesongen fire poeng opp til medalje med en kamp mindre spilt. Tertnes topper med 15 poeng, ett mer enn Larvik og Glassverket. Bak jakter Byåsen, Halden og Oppsal sammen med Vipers.