— Vi kjøpte billettene for et år siden, og var nesten utsolgt i april. Vi har med oss 450 entusiastiske passasjerer fra Aust- og Vest- Agder som utvilsomt vil bidra til å skape god stemning på tribunen.

Daglig leder Finn Vemund Hansen i Birkeland Busser sier at de har med passasjerer fra hele Sørlandet. En av bussene startet i Vanse og en i Arendal, mens de sju siste reiste fra Kristiansand. Han forteller om svært god stemning i bussene på vei sørover. Mange av passasjerene var kledd i rødt og utstyrt med kubjeller og annet supporterutstyr.

Følg kveldens semifinale direkte her!

I tillegg til fredagens semifinale skal de 450 sørlendingene som er med bussene få med seg både bronsefinalen og finalen som spilles i Herning på søndag.

Rekordmange busser

— Jeg kan ikke huske at vi noen gang tidligere har stilt med så mange busser til noe arrangement. Vi har fem av våre egne busser og har lånt fire av Boreal i Stavanger, som er er selskapet som eier Birkeland Busser, sier Finn Vemund Hansen.

Birkelands Busser arrangerer håndballturen sammen med ADD Travel.

Finn Vemund Hansen håper å gjenta suksessen neste år, da det er Håndball- EM for kvinner i Gøteborg. Til det arrangementet har de sikret seg 400 billetter.

Mange i egne biler

Det er også mange sørlendinger som har kjørt ned for å få med seg finalekampene i egne biler. Egil Olsen fra Kristiansand er blant dem.

— Det er en utrolig stor og flott VM- hall her i Herning, og vi gleder oss til å se Norge spille. Vi har akkurat sett Nederland slå Polen i den første semifinalen, og venter nå bare på Norge, sa Egil Olsen på telefon fredag kveld.

Med i reisefølget hans er Erik Grønnerød, Kristin Grønnerød, Jan Nicolay Mortensen, Bjørg Olsen og Astrid Løkås.