Karoline Olsen var blid etter å ha fått sin debut for Vipers. Her omfavnes hun av Vilde Jonassen som hun byttet med noen minutter før slutt. Vipers vant 25-19 og 47-39 sammenlagt. Karoline Olsen var blid etter å ha fått sin debut for Vipers. Her omfavnes hun av Vilde Jonassen som hun byttet med noen minutter før slutt. Vipers vant 25-19 og 47-39 sammenlagt. Foto: Herman Folvik

Karoline (17) ble en av tidenes yngste Vipers-spillere

Den 17 år gamle Lund-jenta, Karoline Olsen, fikk sin Vipers-debut mot Halden. Vipers vant enkelt 25–19 i Aquarama og 47–39 sammenlagt.

— Det var kjempemorsomt. Jeg ble litt stresset når jeg skjønte jeg skulle inn, men kampen var jo avgjort så det var ikke så mye press på meg, sier Olsen, som spilte de siste fem minuttene som venstrekant til applaus fra publikum.

Hun har vært med i tre Vipers-kamper uten å få spilletid, men slapp endelig til mot Halden.

— Karoline har vært god på trening i det siste og det åpnet seg litt i dag. Da var det riktig å sette hun innpå, så hun fikk føle på dette nivået, sier Gunnar Pettersen, Vipers-trener.

Landslag

Olsen, med fødselsdato 16.06.1998, har flere landskamper for Norges LK98-landslag. I sommer var hun med til både ungdoms-OL i Georgia og U17-EM i Makedonia. AK28 er 17-åringens opprinnelige lag.

— Det var veldig gøy å få prøve dette. I de andre kampene har det vært så tett at det har vært vanskelig å komme inn, men i dag kom muligheten, sier Olsen.

Kristine Lunde-Borgersen og Katrine Lunde er to andre spillere som debuterte i ung alder på elitenivå for Vipers/Våg. Også friidrettsutøver Ida Marcussen var et talent på håndballbanen og fikk sin debut tidlig for Vipers/Våg i sin tid.

- Beste forsvarskampen i år

Pettersen var fornøyd etter å ha spasert seg forbi Halden i tredje runde av cupvinnercupen.

— Jeg er fornøyd. Vi spiller den beste forsvarskampen i hele år. Det er veldig få lag som slår Halden med mange mål, så å vinne med fem mål er bra, sier Pettersen etter 25- 19-seieren.

Vipers kunne juble for en flott seier mot Halden i Aquarama etter kampen. Foto: Herman Folvik

Vipers ledet 22— 20 fra første kamp i Østfold, og viste seg som et bedre lag enn Halden lørdag ettermiddag i Aquarama. Vipers ledet stort sett hele kampen med minst tre-fire mål.

— Hele laget spiller godt bakover og takler dem langt fremme. Da blir Sakura Hauge også god, sier Pettersen om keeperen som ble kåret til Vipers’ beste spiller.

Trekning neste uke

Vipers er nå klare for fjerde runde i Cupvinnercupen og det skal trekkes motstander i slutten av neste uke.

— Da håper vi på en eksotisk tur. Får vi Glassverket da så spyr jeg, sier Terje Marcussen, daglig leder i Vipers.

Marta Tomac var meget tilfreds med den siste Vipers-kampen før jul.

— Vi spiller bra alle sammen og gjør det vanskelig for Halden. Jeg tror de gir opp litt etter hvert og skjønner at dette ikke går, sier Tomac, som fikk en krampe på tampen i det hun scoret på en straffe.

— Jeg kjente det i leggen i forsvar like før, men jeg tenkte at det må jo gå over. Når jeg tok skuddet kjente jeg en krampe jeg aldri har kjent før, sier Tomac med et smil.

Vis fakta ↓
Vipers-Halden 25-19 (13-8)
Vis fakta ↓
Karoline Olsen